Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Wijk in Bloei: opleveringsfeest Ittersumerlanden – Zwolle Zuid

Na acht jaar renoveren, bouwen en aanpassen is Ittersumerlanden klaar. Om dit samen met de bewoners te vieren is op vrijdag 19 september het opleveringsfeest Ittersumerlanden: wijk in bloei.

Vanaf 16.00 uur loopt kindercircus Pavarini door de wijk en deelt aan bewoners bloembollen uit. Om 17.00 uur eindigen zij  op de groenstrook tussen de Keucheniusware en het winkelcentrum voor het officiële deel. Wethouder Jan Brink zal samen met de aanwezige buurtbewoners de wijk in bloei zetten. Daarna wordt het glas geheven op de toekomst van deze wijk.

Voor de wijk Ittersumerlanden in Zwolle-Zuid hebben de gemeente en woningcorporatie SWZ er destijds voor gekozen  zowel stedenbouw, als openbare ruimte én architectuur aan te pakken teneinde de gemeenschapszin en de kwaliteit van de uitstraling van de wijk te verbeteren. Samen met de bewoners is destijds de nieuwe identiteit van de wijk vastgesteld: dorps en informeel wonen in het groen.

De groene randen werden tijdens het renocatieproject naar binnen gehaald. Ook werden de achterkanten van de woningen geclusterd door het aanbrengen van groene randen rondom de blokken. Deze randen versterken het groene karakter van de wijk. Tegelijkertijd markeren ze de overgang tussen openbaar en privé en kan een nieuwe orde en hiërarchie ontstaan. Het destijds verstrekken van de meervoudige opdracht voor renovatie, nieuwbouw en stedenbouw door de woningcorporatie SWZ maakte het tevens mogelijk de architectuur van de wijk aan te passen.

Het reguliere planmatig onderhoud werd gecombineerd met het aanbieden van verschillende opties aan de achterkant, waardoor bewoners zelf ruimtelijke aanpassingen konden kiezen die het beste voldeden aan hun individuele woonwensen.

 

Datum en tijd: vrijdag 19 september om 17.00 uur

Locatie: de groeistrook tussen de Keucheniusware en Gelijkheid.

 

15072914937_5e085060d7_m

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button