KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Werving nieuwe directeur/bestuurder Zwolse theaters gestart

Zwolle – Na de aankondiging van Rob Zuidema dat hij vertrekt bij Zwolse theaters, heeft ook adjunct-directeur Anna Bouwman besloten afscheid te nemen van Zwolse theaters. Inmiddels heeft de Raad van Toezicht een aantal gesprekken gevoerd met medewerkers en ondernemingsraad. Daar is onder andere gesproken over het profiel van de directeur/bestuurder en de te volgen procedure.

Op korte termijn zal een recruitmentbureau starten met de werving van een directeur/bestuurder. Bij de werving zullen de medewerkers en ondernemingsraad worden betrokken. De werving zal men zorgvuldig doen en deze zal een aantal maanden in beslag nemen.

Voor de periode die nodig is om de nieuwe bestuurder te vinden heeft de Raad van Toezicht Arjan Duijn gevraagd als interim bestuurder op te treden. Arjan heeft een groot netwerk in Zwolle en de regio en kent als voorzitter van het Stadsfestival en oud voorzitter van bevrijdingsfestival Overijssel het culturele leven van Zwolle goed. Het is fijn dat Arjan deze verantwoordelijkheid op zich wil nemen en danken zijn werkgever Wadinko voor de ruimte die hij daarvoor krijgt.

Met Arjan als interim bestuurder en de start van een zorgvuldige wervingsprocedure heeft de Raad van Toezicht er alle vertrouwen in dat het team van Zwolse theaters zich kan richten op de toekomst en verder kan bouwen op het stevige fundament dat er ligt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button