Nieuws uit ZwolleVerkeerVoorpagina

Werkzaamheden Stationsplein van start

Zwolle – Een hoop lawaai aan de voorzijde van Station Zwolle. Boskalis is afgelopen vrijdag begonnen met de werkzaamheden voor een nieuwe, ondergrondse fietsenstalling op het Stationsplein.

Bouwvakkers zijn druk in de weer met zaagmachines op het Stationsplein. Op het beton, waar voorheen de bussen reden, zijn lijnen getekend waar zaagsnedes op aan worden gebracht. Dit is ter voorbereiding op het verwijderen van het beton. Boskalis waarschuwt voor geluidshinder: “Voornamelijk bij de eerste aanzet van de zaag op het beton is er geluidshinder.”

Eén van de vele zaagsnedes in het beton van het Stationsplein

Rotonde Stationsplein

Deze week gaan ook de werkzaamheden op de rotonde voor het Stationsplein van start. De rotonde wordt vrijdag tussen negen uur ’s ochtends en half vier ’s middags voor een gedeelte afgesloten. Dit gaat om de verbinding vanaf de Westerlaan naar de Oosterlaan. Het verkeer wordt vanaf de Westerlaan omgeleid via de oude bushalte naar de Oosterlaan om zo het gebied toch bereikbaar te houden.

Om alles zoveel mogelijk in goede banen te leiden worden er verkeersregelaars ingezet. Ook wordt de lantaarnpaal op de rotonde een paar meter naar links verplaatst. Het verkeer vanaf de Oosterlaan en de Stationsweg kan die dag wel gewoon gebruik maken van de rotonde.

De lantaarnpaal op de rotonde wordt een paar meter naar links verplaatst.

Riool

In de periode van maandag 6 mei tot en met 22 mei gaat Boskalis het riool naast Smullers vervangen. Het werkgebied wordt gedurende die periode afgezet met bouwhekken. De toegangspoortjes naar het treinstation blijven wel gewoon bereikbaar voor reizigers.

Extra fietsenrekken

Om reizigers tijdens de werkzaamheden zo weinig mogelijk te belemmeren, worden er op de voormalige streekbushaltes aan de Oosterlaan extra fietsenrekken geplaatst voor 450 fietsen. Deze fietsenrekken kunnen vanaf eind deze week in gebruik worden genomen.

Op de voormalige streekbushaltes aan de Oosterlaan worden extra fietsenrekken geplaatst voor 450 fietsen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button