Nieuws uit ZwolleVervoerVoorpagina

Werkzaamheden spoor tussen Zwolle en Meppel op 16 en 17 juli

NS waarschuwt reizigers: mogelijk langer wachten op de bus

Zwolle – In de nacht van vrijdag 15 juli op zaterdag 16 juli start ProRail met werk aan het spoor tussen Zwolle en Meppel. De werkzaamheden duren tot maandagochtend 2 uur. Vanaf maandagochtend vroeg rijden de treinen weer volgens dienstregeling.

Reizigers kunnen, zaterdag 16 juli en zondag 17 juli, gebruik maken van de bus in plaats van de trein. NS meldt dat iedereen mee kan en dat er voldoende bussen zijn. De frequentie waarmee de bussen rijden kan NS door het huidige personeelstekort bij de busmaatschappijen helaas niet garanderen, daarom waarschuwt NS reizigers dat het wachten langer kan duren dan normaal.

Een beter en veiliger spoor

Regelmatig onderhoud is belangrijk voor betrouwbaar treinverkeer nu en in de toekomst. ProRail vernieuwt daarom het spoor tussen Zwolle en Meppel ter hoogte van Staphorst. In Zwolle werkt ProRail aan de fietstunnel bij de N340.

Bussen in plaats van treinen

Reizigers kunnen zaterdag 16 juli en zondag 17 juli gebruik maken van bussen. Deze vertrekken aan de Zuidzijde van station Zwolle naar station Meppel en vanaf Station Meppel naar station Zwolle.

Raadpleeg de reisplanner

NS raadt reizigers aan om voor vertrek de NS reisplanner te raadplegen en rekening te houden met een langere reistijd van 30 tot 45 minuten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button