EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Werknemers IKEA vragen woensdag aandacht voor CAO

Woensdag 18 februari om 10.00 uur vragen werknemers tijdens de opening van de IKEA-vestiging in Zwolle aandacht voor hun cao. Zo delen ze onder andere een montagehandleiding voor een goede cao uit waarin waardering en respect centraal staat.

Medio januari werd na onderhandelingen het eindbod van IKEA door vakbondsleden massaal verworpen. Pieter Beuzenberg, bestuurder FNV Handel: “In 2014 heeft IKEA wereldwijd een winst van 3,3 miljard euro gemaakt. Dat is natuurlijk geweldig en voor een groot deel te danken aan de werknemers.” Hij geeft via een persbericht aan het het onvoorstelbaar te vinden dat het woonwarenhuis niet verder gaat dan een loonsverhoging van 10 cent per uur. De FNVvindt dat IKEA de arbeidsvoorwaarden in de uitverkoop zet en noemt het een zgn. grote cao-opruimactie.

De werknemers willen een cao dat hun onder andere een leefbaar inkomen biedt, zorgt voor een goede balans tussen werk en privé en bijdraagt aan gewoon goed werk. “Velen werken in kleine contracten en er wordt veel flexibiliteit van hen gevraagd. De medewerkers willen zeggenschap houden over hun tijd om werk en privé af te kunnen stemmen en waardering door behoud van koopkracht en echte banen”, stelt Beuzenberg.

Bij IKEA Nederland werken circa 5.500 mensen.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button