112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Weinig overlast door eerste officiële herfststorm

Zwolle – De eerste officiële herfststorm die over Nederland raast heeft op veel plekken al voor overlast gezorgd. De brandweer heeft al verschillende meldingen verwerkt van stormschade in de regio. Tot zover bekend zijn er geen gewonden.

Omgevallen bomen en afgebroken takken

De brandweer heeft het sinds het middaguur druk met het opruimen van bomen die zijn omgevallen en afgebroken takken. Behoorlijk wat bomen zitten nog aardig in het blad waardoor de kans op afbrekende takken aanwezig is. Zo velde de wind een boom langs de Werkerlaan in Stadshagen t.h.v. de pollers en moest er uitgerukt worden naar de Molenhof aan de Assendorperdijk, naar de Lobeliastraat, Bosweg en naar Het Engelse Werk om bomen en takken te verwijderen.

Ook kwam er vanmiddag een melding van schade aan een woning in de Boddemate.

Feyenoord – PEC Zwolle

Even leek het erop dat de wedstrijd Feyenoord – PEC Zwolle in de Rotterdamse Kuip niet door kon kon gaan vanwege de storm. Van de tweede ring bezweek een reclamebord door de harde wind. Feyenoord heeft nu alle reclameborden verwijderd van de tweede ring. de wedstrijd begint vanmiddag om 16:45 uur.

Weerupdate 15:00 uur

Het KNMI heeft voor vanmiddag code afgegeven. Het weerinstituut waarschuwt in onze regio voor zware windstoten van 75 tot 90 km/u. In de loop van de avond neemt de wind vanuit het zuiden af.

Herfstfoto’s

Heb jij mooie herfststorm foto’s stuur ze dan op naar onze redactie.

Stuur jouw mooiste stormfoto’s naar de redactie Alle storm meldingen

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button