Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Wedstrijdjes op loopfietsjes bij de Ster

Zwolle – De Stichting Sport Evenementen (SSE) heeft de ATB Vereniging Oldebroek in de arm genomen voor de zaterdagmiddag 29 februari te houden afwachtingswedstrijdjes van de 60ste internationale Craft Ster van Zwolle. De bedoeling is om die dag van 14.15 uur tot ongeveer 15.45 uur wedstrijdjes voor twee-/driejarigen en vier-/vijfjarigen op de Ceintuurbaan (ter hoogte van de Isala klinieken) te houden. De doorkomst van de zestigste Craft Ster van Zwolle is om ongeveer 13.45 uur op de Ceintuurbaan en de finish wordt tussen 16.00 en 16.15 uur verwacht.

ATB vereniging

De ATB Vereniging Oldebroek heeft al enkele jaren goede ervaringen met de organisatie van dit soort wedstrijdjes voor de jongste jeugd. De bestuurders van de SSE vertellen dat zij enkele keren naar dit soort wedstrijdjes zijn wezen kijken. ”De kinderen, vaak met de (groot)ouders en andere meelevende supporters langs de kant, maken er echt mooie wedstrijdjes van. Wij vinden het leuk om Zwolle kennis te laten maken met dit nieuwe onderdeel van de KNWU.”
De opzet is loopfietswedstrijdjes voor twee leeftijdscategorieën 2-3 jarigen en 4-5 jarigen. Er kan met een eigen loopfiets en helm worden deelgenomen. Ook is er een twintigtal loopfietsjes met helmen beschikbaar. Afhankelijk van het aantal deelnemers (jongens en meisjes) worden de wedstrijdjes in manches gehouden. Elk kind komt in ieder geval minimaal twee keer in actie. Voor de beste drie jongens en meisjes in elke categorie zijn bekers en bloemen beschikbaar.

De SSE, tevens organisator van de zaterdag 6 juni te houden Salverda Omloop van de IJsseldelta, heeft bij de KNWU aangevraagd om die middag op het aankomstparcours van de internationale vrouwenklassieker het open kampioenschap van Overijssel voor loopfietsertjes op de Ceintuurbaan te houden.

Inschrijven

Inschrijven voor de zaterdag 29 februari te houden loopfietswedstrijdjes kan door een mail te sturen naar frankveen@ziggo.nl In deze mail graag de voor- en achternaam van de deelnemer vermelden, de leeftijd, jongen of meisje, telefoonnummer en adres. Ook vermelden of de deelnemer wel of geen eigen loopfiets of helm heeft en het mailadres.

Gerelateerde artikelen

Back to top button