Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Wat vinden Zwollenaren van de Gouden Koets? Pop-up onderzoeksinstallatie komt naar Zwolle

Zwolle – Oubollig? Sprookjesachtig? Koloniaal? Het Amsterdam Museum verzamelt visies op de Gouden Koets. Dit doen ze door middel van een mobiele onderzoeksinstallatie waarmee ze onderzoeken hoe Nederlanders naar de Gouden Koets kijken. Elke maand staat de onderzoeksinstallatie in een andere provinciehoofdstad om voorbijgangers te vragen naar hun kijk op de Gouden Koets.

Vanaf 11 september om 12:00 uur staat de installatie op het Grote Kerkplein in Zwolle. Dit alles heeft te maken met de momenteel lopende tentoonstelling over de Gouden Koets in het Amsterdam Museum. ”In de interactieve installatie word je uitgenodigd om je kennis over de Gouden Koets te testen, je gevoelens over en herinneringen aan de koets te delen en je persoonlijke kijk op de toekomst van het rijtuig te geven. Je kunt video- en audioboodschappen opnemen. Of doorgeven welke brandende vraag je hebt over de Gouden Koets.”, aldus de organisatie. Op een speciale website worden de reacties gepubliceerd die ze in dertien verschillende steden door heel Nederland verzamelen. Sommige resultaten kunnen ook een plek krijgen in de tentoonstelling. De pop-up mobiele onderzoeksinstallatie annex mini-expositie is ontwikkeld in samenwerking met social designbureau Afdeling Buitengewone Zaken.

Een keer per maand is de mobiele onderzoeksinstallatie te vinden in het centrum van één van de provinciehoofdsteden. De tournee eindigt in Amsterdam. Een klein team van museummedewerkers benadert − coronaproof − voorbijgangers met de vraag om mee te doen. Aan het eind van het onderzoek en de tentoonstelling verzamelen ze alle bevindingen voor de slotevaluatie. Daarin presenteert het museum de resultaten en analyses uit het onderzoek. Ze hopen deze ook te delen met koning Willem-Alexander.

Gerelateerde artikelen

Back to top button