Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Wat is er komend weekend te doen in Zwolle

Craft Ster van Zwolle

De renners komen zaterdag 29 februari om circa 11.15 uur naar het Grote Kerkplein in de Zwolse binnenstad voor eerst de teampresentatie en om 12.00 uur ’schiet’ Hennie Kuiper (de grootste renner uit de Overijsselse wielergeschiedenis) de 175 renners weg voor de ruim 180 kilometers tellende Craft Ster van Zwolle. Het gaat om de 60ste editie van ’de Ster’, die voor de 55ste keer openingsklassieker van het nieuwe wegseizoen in Nederland is. De Craft Ster van Zwolle telt mee voor de Nederlandse Loterij Topcompetitie en de UCI Europe Tour.

Finish
De finishlijn wordt op de laatste dag van februari getrokken op de Ceintuurbaan in Zwolle, ter hoogte van ziekenhuis Isala. Na de doorkomst van de renners om 13.45 uur op de Ceintuurbaan worden de renners daar rond de klok van 16.00 uur verwacht.

Stukafest Zwolle

Vrijdagavond om 20:30 uur begint de jaarlijkse studentenkamer festival weer in Zwolle.Tijdens Stukafest zijn er gave optredens tussen de kratjes bier en studieboeken, een intieme literaire voordracht onder een hoogslaper of een cabaretier aan de eettafel. Lees meer.

Zwolse Vogelmarkt

 

Zaterdag 29 februari vindt in de IJsselhallen Zwolle de 71e editie plaats van de Zwolse Vogelmarkt. Tijdens de Zwolse Vogelmarkt kunnen liefhebbers uren ronddwalen langs de vele, wettelijk toegestane, vogels die te koop worden aangeboden. Lees meer.

Korenfestival Zwolle Zingt!

Foto © Matthijs van Os

Dit jaar organiseert de Zwolse Zangraad voor de 21e keer een korenfestival. Zoekt u een koor of wilt u weten of zingen iets voor u is, kom dan op deze dag luisteren en/of doe mee met een workshop. Lees meer.

Opendag Jeugdcircus Pavarini

Op zaterdag 29 februari heeft Pavarini, het jeugdcircus van Zwolle, weer een open dag. Kinderen vanaf 5 jaar trainen met acrobatiek, jongleren, koorddansen, trapeze, eenwieleren, theater: het kan allemaal. Tijdens de open dag zie je kinderen die al een tijdje les hebben, maar je mag onder professionele begeleiding ook zelf aan de slag. Lees meer.

Snuffelmarkt Zwolse Tippelaars

Wandelsportvereniging de Zwolse Tippelaars organiseert op zaterdag 29 februari een snuffelmarkt. Lees meer.

Rondleiding door Synagoge

Synagoge Zwolle
Synagoge Zwolle

Zondagmiddag 1 maart wordt er een rondleiding gegeven in de Synagoge in Zwolle. Ook is er een tentoonstelling. Lees meer.

Gerelateerde artikelen

Back to top button