Carnaval 2016Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Wat hebben carnaval brugacts en ladders met elkaar te maken?

Zwolle – Vanmiddag was een groepje van ongeveer 4 mannen in de weer met een ladder. Plaats ‘delict’? De gracht bij de Burgemeester van Rooijensingel. De ladder werd langs de oever naar beneden gelaten waarna een durfal afdaalde richting het water. Na goedkeuring door de overige mannen mocht hij weer omhoog klauteren. Proef geslaagd!

Toen ging het richting de Nieuwe Havenbrug. Navraag leerde dat de mannen van de carnavalsvereniging de Eileuvers waren: ‘We zijn aan het testen hoe lang het lopen is met een ladder van het station naar de Nieuwe Havenbrug.’ Het had iets te maken met de brugact voor stadsprins Kinne I van Sassendonk. Maar wat precies wouden ze niet zeggen. ‘Maar het wordt wel spectaculair’ En zo verdwenen de carnavalsvierders weer richting de stad.

Volgend weekend is het carnaval en wordt Zwolle omgedoopt tot Sassendonk. Zaterdagochtend wordt de nieuwe stadsprins Kinne I onthaald bij het station Zwolle. Daarna gaat het in stoet naar de Nieuwe Havenbrug waar de prins de ‘proef’ moet doorstaan.

Gerelateerde artikelen

Back to top button