Mooi ZwolleNieuws uit ZwolleVoorpagina

Wandeltip: Van Heerderstrand naar Pluizenmeer; heide, vennetjes, uitkijkpunt, trappetjes

Heerderstrand – Wat een heerlijke dag om te wandelen in de natuur! Het zonnetje schijnt en het Heerderstrand nodigt uit tot een mooie tocht.

Je begint bij de Pitch en Put aan de achterkant van het strand, waar je een stuk langs het water loopt met prachtige uitzichten. Dan sla je af naar een zandpad en kom je bij een gezellige kiosk waar je even kunt pauzeren met een kopje koffie (in de wintermaanden lijkt de uitspanning gesloten!, dus voor de zekerheid wel zelf thermosfles en proviand meenemen) . Daarna ga je richting de schaapskooi, maar je slaat al snel rechtsaf over de heide en langs de vennetjes. Je komt in een bos terecht waar een verborgen pluizenmeer ligt. Hier klim je via trappetjes naar een kapelletje met een schitterend uitzicht over de heide. Dan loop je terug door de bossen en de vennetjes naar het beginpunt.

Je hebt dan ongeveer 7 kilometer gewandeld, maar je kunt ook kiezen voor de langere route van 18 kilometer. Voor meer informatie over de route, klik op de link. Let op de route in de link is 18 kilometer, maar deze kun je naar eigen inzicht inkorten. Je kunt parkeren bij het Heerderstrand aan de voorkant en dan naar de achterkant lopen aan de kant van de snelweg richting Pitch en Put. Als je met kinderen bent, start dan bij de kiosk bij de schaapskooi.

Wandelroute

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button