KabelkrantNieuws uit ZwolleSport

Waardig bestuur neemt afscheid tijdens Open dag Het Anker

Zwolle – Tijdens de Open dag van Ontmoetingscentrum -en sporthal Het Anker afgelopen zaterdag 19 november is, naast de sportieve en sociale activiteiten, afscheid genomen van het bestuur van Het Anker. Zij zijn in het zonnetje gezet door wethouder Michiel van Willigen.

In samenwerking met SportService Zwolle hield Het Anker deze Open dag om inwoners uit Zwolle kennis te laten maken met de vele faciliteiten van het Ontmoetingscentrum én sporthal. Dat het Ontmoetingscentrum -en sporthal vele faciliteiten bied, was tijdens de Open dag wel snel duidelijk. Ruim 100 betrokken inwoners maakten afgelopen zaterdag daar kennis met sport en spel, muziek en cultuur maar ook sociale activiteiten die de ontmoeting bevorderen.

De jongens van Pedal

Bikelife Zwolle demonstreerde hun skills, deelnemers dansten onder aanvoering van Jettie Schaapman, gesport onder begeleiding van de buurtsportcoaches van SportService Zwolle én de plaatselijke badmintonvereniging WVF. Daarnaast was er de gehele ochtend muzikale omlijsting waarbij er genoeg ruimte was om te ontmoeten onder het genot van een kop koffie.
De organisatie kijkt terug op een gezellige Open dag. Zij blijven graag samen werken aan een
aantrekkelijk activiteitenaanbod dat Het Anker volop in verbinding brengt -en houdt met de inwoners van Westenholte en Stadshagen. Van jong tot oud.

Zilveren anker

Het voormalig bestuur is in het zonnetje gezet door wethouder Michiel van Willigen. De
persoonlijke woorden werden bekrachtigd door het opspelden van een zilveren anker. Het anker
staat symbool voor de herinneringen aan een bijzondere bestuurlijke periode. Bert Nomden was
ruim veertig jaar als voorzitter, aanjager en verbinder actief betrokken bij de ontwikkelingen van Het Anker. Kees van Vilsteren heeft hem zestien jaar bijgestaan als penningmeester. Samen met Jan Haarman, Wim Mensink en Wim Tiessink vormden zij het bestuur van Het Anker en hebben ze zich ingezet voor tal van activiteiten.

Het stokje wordt overgenomen door Stichting Sport -en Wijkaccommodaties Zwolle. De nieuwe
stichting richt zich op het versterken van een gezonde, toegankelijke en toekomstbestendige
sportinfrastructuur in Zwolle. Deze verandering is mede ontstaan door een gezamenlijke ambitie van SportService Zwolle en de gemeente Zwolle.

Gerelateerde artikelen

Back to top button