KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbal

VV Berkum thuis tegen lastig DETO

Zwolle – VV Berkum speelt zaterdag in eigen huis tegen DETO, een ploeg waar de Zwollenaren het al jaren, uit én thuis, lastig mee hebben. Beide teams zijn dit seizoen niet overtuigend gestart in de 4e Divisie D. Daarbij geldt voor Berkum dat ze nu al enkele keren zeker lijkende punten hebben laten liggen.

“Afgelopen zaterdag hebben we maar één punt gepakt en dat was veel te weinig,” weet Berkum-aanvaller Nick Kleen. “In veel meer wedstrijden hebben wij genoeg kansen gehad die er gewoon in hadden gemoeten. We zullen aan de afronding moeten werken en wat rustiger worden in het keuzes maken.”

Lastige start

DETO eindigde vorig seizoen als vijfde en haalde daarna Mark Looms als trainer. Die kreeg ex-prof Ben Rienstra als opvallendste nieuweling in zijn selectie. De start in de 4e Divisie D was echter een stuk lastiger dan verwacht. Na winst in het openingsduel verloor DETO vier keer op rij en pas onlangs kwam er licht aan de horizon. Twee weken geleden won de ploeg uit Vriezenveen met 2-1 van Be Quick 1887 en afgelopen zaterdag werd er een punt gepakt door een 2-2 remise tegen AZSV.

Eerste mogelijkheid

In die wedstrijd kreeg DETO de eerste grote mogelijkheid pas na bijna een half uur, maar toen was het wél raak. Want Ferdi ter Avest schoot hard de 1-0 binnen. Kort voor rust kwam AZSV echter langszij en na een minuut of 10 in de tweede helft werd het zelfs 1-2. Na enkele wissels kwam DETO weer op gelijke hoogte via invaller Floris Oude Nijhuis, die uit de rebound voor 2-2 zorgde.

In de extra tijd leek DETO alsnog het onderspit te delven. Dat gebeurde toen Tim Bongers een tegentreffer voorkwam door een doorgebroken AZSV-speler aan zijn shirt te trekken. DETO bleef schadevrij bij de toegekende vrije trap. Echter Bongers moest met een rode kaart het veld ruimen en ontbreekt dus zaterdag. Dat geldt ook voor DETO-aanvaller Umran Zambak, die eerder tegen TVC ’28 een rode prent kreeg na een flinke bodycheck en vorige week tot zijn ontzetting hoorde dat de KNVB hem liefst vijf maanden heeft geschorst.

Scorend vermogen

Bij Berkum loopt het, net als bij DETO, nog niet altijd naar wens. Daarbij moet de ploeg van trainer Eduard Lindeboom zeker ook naar zichzelf kijken vanwege het gebrek aan scorend vermogen. De doelpuntloze remise van afgelopen zaterdag bij Be Quick 1887 was daar een treffend voorbeeld van, want Berkum had in Groningen vóór rust al ruim afstand kunnen nemen.

Diverse grote kansen werden echter om zeep geholpen en hoewel Be Quick in het tweede bedrijf meer tegengas gaf hadden de Zwollenaren ook toen flinke mogelijkheden om het duel naar zich toe te trekken. Het bleef echter 0-0, zodat Berkum nu met negen punten uit zeven duels op de negende plaats van de ranglijst staat. DETO staat elfde, met maar twee punten minder, en zal er zaterdag dus alles aan zal doen om die rollen om te draaien.

De wedstrijd Berkum-DETO wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Gerbert Stegeman, die op Sportpark De Vegtlust om 14.45 uur af laat trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button