Nieuws uit ZwolleSport

vv Berkum pakt punt bij De Dijk

Zwolle – Berkum 1 kwam met een door blessures en ziekte danig uitgedunde selectie niet verder dan een 0-0 remise bij De Dijk in Amsterdam. In een af en toe rommelige wedstrijd schoten beide teams tekort in de afwerking.

“Het was vandaag niet goed genoeg, de beide keepers hebben niet veel te doen gehad,” zag Berkum-trainer Arno Hoekstra. “In de eerste helft hadden wij de betere kansen, maar die maakten we niet af en in de eindfase hadden we nog tegen een counter aan kunnen lopen.”

Goed begin

Hoewel de Berkum-coach liefst acht selectiespelers miste begonnen de Zwollenaren goed. Spits Boy Boeloerditi kopte al na enkele minuten maar net naast en even later zag hij ook een schot naast het doel van De Dijk verdwijnen. Een goede inzet van Ivar Nijboer werd na bijna een half uur geblokt in de Amsterdamse defensie en direct daarna vloog een strakke voorzet van Chris van der Meulen voor het doel van De Dijk langs zonder dat een Zwollenaar daarvan kon profiteren. De Dijk kwam na een minuut of 20 wel wat beter in het spel, maar bij de thuisclub stokte het zo’n beetje als het 16-metergebied werd bereikt en Berkum-doelman Jasper de Visser had dan ook weinig problemen om zijn doel schoon te houden.

Magerder

In het tweede bedrijf werd er door beide teams wel hard gewerkt, maar was het qua kansen nog magerder dan vóór rust. Chris van der Meulen zag een kansrijk ogende inzet via een verdediger van De Dijk net over het Amsterdamse doel verdwijnen en een goede kopkans van invaller Frank van der Burg had ook meer op kunnen leveren.

Gaandeweg zette De Dijk meer druk. De Amsterdammers lieten zien aardige voetballers in huis te hebben zoals de snelle en behendige linksbuiten Abraham Misehouy, maar na goede voorbereidende acties volgde nooit een degelijke afwerking. Ook Obed Kwofie en Soufiane el Bousklati kregen kansen om de thuisclub op voorsprong te zetten maar haalden daar te weinig rendement uit. De wedstrijd eindigde zo met een doelpuntloze remise, maar de meeste commotie ontstond nog ná het fluitsignaal van scheidsrechter Tim Visser. Chris van der Meulen kreeg toen wegens aanmerkingen op de leiding twee keer direct achter elkaar een gele kaart, en dat betekende dus een rode prent voor de Berkum-routinier.

Berkum is na dit gelijkspel één plek gezakt naar een 11e plaats op de ranglijst van de Hoofdklasse B. Komende dinsdag wacht de Zwollenaren de niet eenvoudige taak om in het inhaalduel bij Buitenpost de weg naar boven weer in te slaan.

De Dijk-Berkum, 5 maart 2022

Eindstand: 0-0 (0-0)
Scheidsrechter: Tim Visser
Gele kaarten: Marc van der Meulen (Berkum), Lucien Wa Bwanda, Dihailey Darnley, Soufiane el Bousklati, Zakaria el Hannouci (allen De Dijk)
Rode kaart: Chris van der Meulen (Berkum, 2 x geel)
Opstelling Berkum: Jasper de Visser, Hermen Dam (61. Frank van der Burg), Dennis Horstman, Marc van der Meulen, Alex van Hoesel, Björn Bakker, Bas van Wijnen (76. Serge Nab), Ivar Nijboer, Chris van der Meulen, Boy Boeloerditi (61. Lars van Gerner), Julian de Ruiter (76. Asse Visscher)
Opstelling De Dijk: Max Klink, Ruben van Dam, Brian Groothuesheidkamp, Kaya IJsendijk, Obed Kwofie (90+2. Zakaria El Hannouci), Sammy Gemmel (59. Dihailey Darnley), Amir Riffi (59. Harun Cinar), Hjalmar Oomens, Lucien Wa Bwanda, Soufiane el Bousklati (90+2. Wassim Aanquich), Abraham Misehouy

Gerelateerde artikelen

Back to top button