KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbal

VV Berkum pakt dure punten tegen TVC ‘28

Zwolle – VV Berkum heeft in eigen huis met 3-2 gewonnen van TVC ’28, maar moest daar tegen de nummer twee van de ranglijst heel wat voor uit de kast halen. De Zwollenaren gaven vóór rust een 2-0 voorsprong weg maar kwamen daarna, met de nodige moeite, toch weer langs de met veel inzet strijdende bezoekers.
“Ik ben heel content dat we na de rust de rug hebben gerecht. Op basis van de hele wedstrijd hebben we verdiend gewonnen, maar we maakten het onszelf te moeilijk door ze na 2-0 terug te laten komen,” vond Berkum-trainer Eduard Lindeboom.

Coach Berthil ter Avest van TVC zag dat zijn team in het begin tekort kwam. “Na de gelijkmaker was er meer evenwicht, maar voetballend waren wij vandaag iets minder en dan kom je in de problemen.”

Druk

Berkum zette direct flink druk tegen TVC, dat zich aanvankelijk vooral op eigen helft terugtrok. Nadat een kopbal van Berkum-spits Lars Miedema nog nét was weggetikt door TVC-keeper Wouter Goos kwam de thuisclub in de 15e minuut op voorsprong. Nick Kleen werd door Mike van Ekeren de diepte ingestuurd en toen de rappe Berkum-rechtsbuiten in het strafschopgebied werd gevloerd door doelman Goos betekende dat een penalty. Marc van der Meulen liet de TVC-keeper vervolgens kansloos: 1-0. Onmiddellijk daarna kwamen de bezoekers gevaarlijk door, maar Berkum nam verder afstand. Opnieuw was Kleen zijn tegenstanders veel te snel af en uit zijn voorzet kon Miedema de 2-0 binnen tikken.

Na een minuut of 20 kwam TVC echter beter en ook een stuk feller in de wedstrijd. Dat leverde de Tukkers de aansluitingstreffer op, toen Niek Staarink van flinke afstand uithaalde en de bal met veel effect in de hoek van het Zwolse doel zeilde: 2-1. Berkum kreeg flinke kansen om de marge verder op te voeren, maar Joren Bosch kopte de bal van de doellijn en even later bracht ook Daan Geerts redding op zijn eigen doellijn. Nadat TVC in blessuretijd luidkeels maar vergeefs gilde om een niet verdiende penalty kwamen de bezoekers op slag van rust alsnog via Geerts op 2-2, tot frustratie van het Zwolse thuispubliek.

Feller

Na rust kwam TVC feller uit de starblokken en Berkum slaagde er lang niet in om er druk op te krijgen. Beide ploegen wisten echter weinig echte kansen bij elkaar te spelen en het duurde tot bijna een kwartier voor tijd voordat daar verandering in kwam. Toen Berkum een vrije trap op het randje van het strafschopgebied kreeg krulde Jorben Nieuwenhuis de bal fraai langs de muur in de hoek: 3-2. Twee minuten later kreeg Miedema een uitgelezen kans om het duel in het slot te gooien toen hij alleen voor het TVC-doel kwam, maar hij stuitte op doelman Goos.

In de extra tijd moest ook Berkum-keeper Veurink nog aan de bak bij een schot van Jelle Leenders, maar de thuisclub hield stand en pakte zo drie uiterst kostbare punten. De Zwollenaren zijn door deze uiteindelijk verdiende thuiszege opgeschoven naar de middenmoot van de 4e Divisie D en kunnen weer naar boven kijken.

Berkum-TVC ‘28, 30 september 2023

Eindstand: 3-2 (2-2)
Scheidsrechter: Hasse Aartsen
Doelpunten: 15. Marc van der Meulen (1-0) (penalty), 19. Lars Miedema (2-0), 29. Niek Staarink (2-1), 45+3 Daan Geerts (2-2), 74. Jorben Nieuwenhuis (3-2)
Gele kaarten: Alex van Hoesel, Dean Vreugdenhil, Boaz Rahajaan, Maxwell van Dijk (Berkum), Wouter Goos, Okke Schepers, Maarten Booyink (TVC ‘28)

Opstelling Berkum: Huib Veurink, Alex van Hoesel (62. Boaz Rahajaan), Jorben Nieuwenhuis, Dennis Horstman, Marc van der Meulen, Lars van Gerner (85. Giorney Rojer), Mike van Ekeren, Dean Vreugdenhil (62. Maxwell van Dijk), Nick Kleen, Lars Miedema, Vince van den Anker

Opstelling TVC ‘28: Wouter Goos, Maarten Booyink, Wessel Hofste (78. Jeffrey Huizinga), Jelle Leenders, Okke Schepers (66. Thijs Koopman), Stefan Huiskes (66. Stef Snijders), Joren Bosch, Niek Staarink (85. Koen Leemhuis), Marijn Frons, Daan Geerts (85. Sem Weghorst), Sam Holsink