KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbal

VV Berkum ontvangt koploper Excelsior

Zwolle – VV Berkum speelt zaterdag in eigen huis tegen Excelsior ’31. Die ploeg is de ongeslagen koploper van de 4e Divisie D. De gasten hebben laten zien gemakkelijk te scoren, een kwaliteit die dit seizoen bij de Zwollenaren juist nog niet goed genoeg uit de verf is gekomen.

“Het wordt zeker niet gemakkelijk, maar wij hebben eerder laten zien dat wij aardig tegenstand kunnen bieden aan de bovenste ploegen,” vindt Berkum-middenvelder Mike van Ekeren. “Er komen zeker kansen en wij hebben ook niet zoveel goals tegen gekregen.  Maar dan moet de bal er aan de andere kant wél in. We moeten eindelijk weer eens meer halen dan een gelijkspel.”

Moeilijk

Excelsior ’31 had het vorig seizoen moeilijk. De in maart ‘ingevlogen’ trainer Jos van der Veen kon uiteindelijk de ondergang nét niet keren en zijn ploeg degradeerde uit de 3e Divisie. Dit via de nacompetitie. Een stap lager pakte de selectie uit Rijssen de draad echter uitstekend weer op. Excelsior staat na 12 duels samen met Scherpenzeel ongeslagen nu bovenaan en pakte bovendien de eerste periodetitel.

De laatste weken verloopt het echter wat minder naar wens. Na een ruime 5-2 winst tegen TVC ’28 speelden de Tukkers teleurstellend met 0-0 gelijk bij hekkensluiter Be Quick 1887 en vorige week kwamen ze thuis niet verder dan een 2-2 remise tegen streekgenoot DETO. Excelsior kwam toen, wat tegen de verhoudingen in, kort vóór de rust via Rick Hemmink op 1-0 maar de bezoekers trokken de stand kort na de hervatting weer gelijk. Na een uur scoorde Hemmink, met zijn tiende competitiegoal van dit seizoen, de 2-1 maar tien minuten later kwam DETO opnieuw langszij.

Excelsior mocht zijn doelman Kevin Reimink daarna dankbaar zijn toen hij zijn ploeg in de slotfase met een geweldige actie voor verder puntverlies behoedde. Afgelopen dinsdag toonden de Rijssenaren in de beker weer aan gemakkelijk het doel te vinden, want toen zetten ze het tweede elftal van Berkum met liefst 6-0 aan de kant.

Curieus

Berkum 1 kijkt terug op een langzamerhand wat curieuze serie. De ploeg van trainer Eduard Lindeboom is al twee maanden niet meer verslagen, maar de laatste winst (2-0 tegen DETO) dateert ook al weer van medio oktober. Daarna werd er vier keer op rij gelijkgespeeld, waarbij trouwens wel tegen bijna de hele top en subtop van de 4e Divisie D werd aangetreden. Vorige week kwam Berkum bij SDV Barneveld niet verder dan 0-0.

Na een matige eerste helft kregen de Zwollenaren in het tweede bedrijf enkele goede kansen, waarbij Lars Miedema botte pech had toen zijn fraaie inzet werd gekeerd door onderkant lat én binnenkant paal. Afgelopen dinsdag liet Berkum tegen derdeklasser ’s Heerenbroek zien wél te kunnen scoren. Het werd in die bekerwedstrijd 6-1 voor de Zwollenaren, maar na rust hadden ze het een poos behoorlijk moeilijk en de beslissende laatste vier goals vielen pas in de slotfase.

Berkum staat nu op de negende plek en is na al die remises hoognodig toe aan een ‘driepunter’. Dat zal echter niet eenvoudig worden tegen Excelsior, dat de op één na productiefste voorhoede van deze divisie heeft, dus de Zwollenaren moeten flink aan de bak.

De wedstrijd Berkum-Excelsior ’31 wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Roel van der Werff, die op Sportpark De Vegtlust om 14.45 uur af laat trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button