KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbal

VV Berkum naar ijzersterke koploper Eemdijk

Zwolle – VV Berkum krijgt zaterdag een behoorlijk pittige klus te klaren. De Zwollenaren spelen uit bij Eemdijk, dat bezig is met een ijzersterk seizoen. Als koploper in de 4e Divisie B heeft ze al een flinke voorsprong opgebouwd ten opzichte van de achtervolgers.

“We gaan een zware pot tegemoet, maar we hebben ook thuis laten zien dat we juist tegen Eemdijk vaak goed kunnen voetballen,” verwacht Berkum-aanvaller Ivar Nijboer. “Door onze wedstrijd van vorige week gaan we daar met redelijk wat vertrouwen naar toe, laten we hopen dat we tot een stunt in staat zijn.”

Fantastisch doelsaldo

Eemdijk deed het vorig jaar al goed, maar gaat dit seizoen helemaal als de brandweer. De ploeg van trainer Willem Romp voert al sinds eind oktober de ranglijst aan. En heeft deze jaargang in eigen huis alles nog gewonnen. Dat zorgde ook voor een fantastisch doelsaldo. De Bunschoters hebben met 54 gescoorde doelpunten de productiefste voorhoede van deze competitie. Bovendien stonden ze in 18 duels maar 18 tegengoals toe en enkel AZSV doet het in verdedigend opzicht beter.

Vorige week werd er in de uitwedstrijd van Eemdijk bij Swift ook weer veel gescoord, maar een overwinning zat er daar niet in. Eemdijk keek al na twee minuten tegen een achterstand aan, maar kwam na een half uur langszij. Al was daar een eigen doelpunt van Swift voor nodig. In de blessuretijd van de eerste helft zette Argjend Selimi de Bunschoters op 1-2, maar direct na rust kwam Swift weer op gelijke hoogte via een penalty: 2-2. Toen de thuisclub na een uur op 3-2 kwam leek het erop dat Eemdijk voor het eerst sinds tijden onderuit zou gaan. Echter drie minuten voor het slot kopte Jeffrey van den Dikkenberg de koploper alsnog naar een 3-3 remise.

Bekaaid

Berkum kwam er in september in thuis tegen Eemdijk bekaaid af. Eemdijk kwam na rust op 0-1, maar toen Berkum drie minuten voor tijd gelijk maakte leek een punt, of zelfs meer, binnen handbereik. Na vijf minuten (!) blessuretijd zette Eemdijk echter nog de 1-2 op het scorebord. Dat was niet de eerste keer, en ook niet de laatste, dat de Zwollenaren in de slotfase met frustrerend lege handen kwamen te staan.

Ook vorige week zat het de ploeg van trainer Arno Hoekstra niet mee. In eigen huis werd er tegen subtopper Genemuiden prima gevoetbald en Berkum kwam kort voor rust, na een 0-1 achterstand, via Twan Knul op 1-1. De sterk spelende Knul zorgde direct na de hervatting ook voor 2-1, maar zeven minuten voor tijd kwam Genemuiden toch nog op 2-2, waarmee Berkum wéér kostbare punten inleverde.

Daardoor staan de Zwollenaren nog steeds op de riskante 12e plek van de ranglijst, maar ze putten hoop uit het goede spel van afgelopen week en gaan de strijd tegen Eemdijk met vertrouwen aan. “We gaan daar niet met poep in de broek naar toe,” verzekerde trainer Hoekstra eerder al. Een geruststellende gedachte voor de meereizende fans én voor degene die de was van de Zwollenaren moet doen!

De wedstrijd Eemdijk-Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Martijn Kieft uit Putten, die op Sportpark De Vinken aan de Kronkels 12 in Bunschoten om 14.30 uur af laat trappen.