KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbal

VV Berkum na rust te sterk voor MASV

Zwolle – VV Berkum heeft het oefenduel tegen MASV, komend seizoen tegenstander in de 4e Divisie D, met 3-0 gewonnen. Dat was wat geflatteerd, want de Arnhemmers lieten vooral in het eerste bedrijf prima voetbal zien maar lieten de kansen liggen. Voor de thuisclub was het mooi dat ook de nieuwe spelers goed voor de dag kwamen.

Vooral in de beginfase kwam MASV goed voor de dag, waarbij de Berkum-defensie met snelle uitvallen voor problemen was gesteld. De Zwollenaren kwamen daar echter mee weg omdat de bezoekers wel kansen creëerden, maar niet verder kwamen dan enkele afzwaaiers. Aan de andere kant kreeg de thuisclub een riante mogelijkheid, toen men Lars Miedema de diepte instuurde. De Berkum-spits kon dat echter niet verzilveren, omdat hij stuitte op de goed reagerende MASV-doelman.

Wedstrijd onderbroken

In de 38e minuut moest men de wedstrijd onderbreken vanwege een flinke onweersbui en die gedwongen pauze duurde bijna een half uur. Daarna is de strijd hervat met de tweede ‘helft’, die in dit geval zo’n 53 minuten duurde. Berkum kwam in dat vervolg steeds beter voor de dag, terwijl MASV niet meer het niveau van vóór de onderbreking haalde.

Na de lange rust werd er door beide ploegen het nodige gewisseld en in de 48e minuut kwam Nick Kleen, één van de Berkum-spelers die sterk invielen, bij de achterlijn in balbezit. Hij speelde vervolgens Lars van Gerner aan, die niet hard maar wél zeer bekeken de 1-0 in de hoek prikte. Minuten later leek MASV de gelijkmaker in de schoot geworpen te krijgen, na pijnlijk Berkums balverlies bij het uitverdedigen, maar keeper Jasper de Visser greep goed in en even later maakte de Zwolse sluitpost ook een hard afstandsschot bekwaam onschadelijk.

In stelling gebracht

Na iets meer dan een uur speeltijd ontsnapte spits Walter Dias Nzasi, ook al na rust in het veld gebracht, waarna hij Lars van Gerner in stelling bracht. Die werd in het strafschopgebied van MASV onderuit gelopen, en dat betekende een penalty. Die strafschop werd vervolgens onhoudbaar ingeschoten door Mike van Ekeren: 2-0. Slechts drie minuten later vergrootte Berkum de marge. De snelle en technisch vaardige rechtsbuiten Nick Kleen zette uitstekend voor op ‘collega-nieuweling’ Cairo van Wijnsbergen, die fraai uithaalde voor 3-0.

Berkum liet in het vervolg nog enkele kansen liggen, maar mocht ook niet mopperen toen een harde inzet van de gasten via de Zwolse verdediging én de lat boven keeper Jasper de Visser het veld weer in stuitte. De marge in het voordeel van de thuisclub bleef zodoende op drie goals staan, in een wedstrijd waar de ploeg van trainer Eduard Lindeboom liet zien zeker groeipotentieel te hebben.

Over een week staat er voor de hoofdmacht van Berkum een flinke uitdaging te wachten, want dan staat er de eerste kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker bij derdedivisionist USV Hercules in Utrecht op het programma!

Gerelateerde artikelen

Back to top button