KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbal

VV Berkum en CSV Apeldoorn scoren niet

Zwolle – VV Berkum heeft thuis met 0-0 gelijkgespeeld tegen CSV Apeldoorn in een duel dat, qua spelbeeld, eigenlijk ook geen winnaar verdiende. Berkum zag daarmee de kans op een periodetitel kleiner worden, terwijl de Apeldoorners nog niet uit de zorgen zijn.

“We begonnen goed, maar het werd slordig en wij deden het in de eindfase niet goed. Beide teams hadden kunnen winnen, maar ik denk dat 0-0 wel terecht was, al had er meer in gezeten,” vond Berkum-trainer Arno Hoekstra. Coach Jan Kromkamp van CSV Apeldoorn zag dat zijn team had geknokt voor wat het waard was. “De jongens hebben er alles aan gedaan, daarom kan ik wel met 0-0 leven.”

Serieuze kans

Berkum was in de openingsfase meer op de helft van de tegenstander te vinden dan omgekeerd het geval was, maar de eerste serieuze kans was voor de bezoekers. Na Zwols balverlies aan de zijlijn volgde een goed lopende aanval van de Veluwenaren. Didier Martel leek de bal daarbij voor het inschieten te hebben, maar Berkum-captain Marc van der Meulen bracht nét voor de doellijn redding. Ook een riante schietkans voor Laurence van den Enk liep op niets uit, want zijn inzet vloog via de Zwolse defensie naast. Aan de andere kant moest CSV Apeldoorn-keeper Dean Bredewolt alle zeilen bijzetten om een inzet van Johnsen Bacuna nog met zijn voet te keren.

Verschil

Na rust slaagde geen van beide teams erin om offensief het verschil te maken. Na een voorzet van Cem Köse kon Berkum-doelman Huib Veurink op tijd de angel uit de aanval halen, terwijl keeper Bredewolt van CSV Apeldoorn enkele gevaarlijke inzetten nog nét over zijn goal kon tikken. Een minuut of 10 voor het slot leek invaller Mehdi Bouhekan toch op weg naar succes bij een uitbraak over de linkerflank. Tot frustratie van de Apeldoornse aanhang belandde zijn inzet echter op de lat van het Berkum-doel. In blessuretijd kreeg de thuisclub nog een kans op de winst, toen Chris van der Meulen in kansrijke positie kwam. De Zwolse spits haalde echter de trekker niet over, maar speelde de bal af en daar kon geen ploeggenoot van profiteren.

Zo bleef het bij een doelpuntloze remise, waardoor Berkum de koppositie in de derde periode van de 4e Divisie B uit handen heeft gegeven. Volgende week kunnen de Zwollenaren die schade repareren bij Swift, dat nu aan kop gaat in die derde periode. Eerst wacht voor Berkum op Hemelvaartsdag echter de, voor de Zwollenaren nu al historische, finale in de Districtsbeker Oost tegen Veensche Boys!

Berkum-CSV Apeldoorn, 13 mei 2023

Eindstand: 0-0 (0-0)
Scheidsrechter: Robin Brinkman
Gele kaarten: Sem Oerlemans, Jeremy Jonker (CSV Apeldoorn)

Opstelling Berkum: Huib Veurink, Dennis Horstman, Frank van der Burg, Robert Talens (46. Jorben Nieuwenhuis), Björn Bakker, Marc van der Meulen, Mike van Ekeren (77. Lars Miedema), Lars van Gerner (66. Martijn Brakke), Chris van der Meulen, Johnsen Bacuna (77. Ivar Nijboer), Giorney Rojer (66. Boaz Rahajaan),

Opstelling CSV Apeldoorn: Dean Bredewolt, Sem Oerlemans, Jeremy Jonker, Yorik Meijer, Ruben Katerberg, Jasper Verstraten, Delano Grootenhuis, Laurence van den Enk (55. Pook Descendre), Jelle Macaré, Didier Martel (84. Timo Calot), Cem Köse (77. Mehdi Bouhekan)

Gerelateerde artikelen

Back to top button