Nieuws uit ZwolleSport

Vrijwilligers AZC Dronten ondersteunen AV PEC 1910 bij 12e indoor.

Zwolle – De Zwolse atletiekvereniging PEC 1910 organiseert jaarlijks haar indoorwedstrijd in het Omnisport in Apeldoorn. Dit jaar al weer voor de twaalfde keer. Naast een zeer ervaren wedstrijdorganisatiecommissie (woc) en juryleden wordt er een beroep gedaan op vele vrijwilligers om hiervoor naar Apeldoorn af te reizen.

Jeroen Nijhuis van de woc: “We hebben 130 tot 150 vrijwilligers nodig om voor meer dan 800 atleten het te kunnen organiseren en dat is best veel. Dit jaar hebben ook een aantal BB-lopers zich hiervoor aangemeld waar we heel blij mee zijn. Voor de grootste extra aanvulling heeft ons lid Timo de Jong, medewerker van het AZC uit Dronten, gezorgd”.

Daan Veenhuizen 704 neemt gelijk de koppositie Foto © Jan Burgman

Timo: “Ik kreeg de vraag of er op het AZC vrijwilligers zouden zijn om te willen helpen bij de indoor in Apeldoorn. Binnen een paar uur waren er uit de grote groep vrijwilligers die er op het AZC zijn negen gevonden die wilden helpen bij de catering, materiaalploeg en het ondersteunen bij de verschillende onderdelen”. Timo vertelt enthousiast verder: “Ervaren juryleden hadden het binnen een half uur voor elkaar dat de hele groep kon worden ingezet bij het harken van de verspringbak tot het meten bij hoog- en polsstokhoogspringen en het op goede hoogte en afstand zetten van de hordes.

Zo kan het dus dat mensen uit Yemen, Uganda, Syrië, Nigeria, Iran en Ethiopië met heel veel plezier onderdeel uitmaken van een geslaagde organisatie” aldus Timo.

Gerelateerde artikelen

Back to top button