Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Voorbeschouwing Sparta Rotterdam – PEC Zwolle

Zwolle – Woensdagavond om 20.00 uur speelt PEC Zwolle de belangrijke degradatiekraker op bezoek bij Sparta Rotterdam. Alleen winst telt voor de Blauwvingers, die degradatie nog kunnen ontlopen maar daarvoor niet alles meer in eigen hand hebben.

Dure fout

Zaterdagavond kwam het namelijk niet verder dan 1-1 tegen FC Utrecht. Toch speelden de Zwollenaren een dijk van een wedstrijd. Na een 1-0 achterstand werd in de tweede helft de gelijkmaker gemaakt, een doelpunt dat ook zomaar de winnende had kunnen zijn. Ware het niet dat voor rust een doelpunt door VAR Bas Nijhuis werd afgekeurd. Onterecht, bleek al snel. Want Nijhuis had een verkeerde buitenspellijn getrokken waardoor het leek alsof Gervane Kastaneer buitenspel stond. Een pijnlijke blunder met grote gevolgen voor Zwolle. Waar PEC met een punt genoegen moest nemen wonnen de drie rechtstreekse concurrenten wél. Een zege op Sparta is daarom een must om tegen PSV op de slotdag nog uitzicht te houden op plek 16.

De tegenstander

Sparta Rotterdam kent net als PEC Zwolle een moeizaam seizoen, maar pakte de voorbije weken zoals bijna alle ploegen onderin de Eredivisie belangrijke punten. Zo trok het de drie punten over de streep in het restant van de wedstrijd tegen Vitesse, sloeg het in blessuretijd toe tegen AZ waardoor het een punt kon bijschrijven en versloeg het zaterdagavond in de Euroborg FC Groningen met 1-2. Voor de Rotterdammers, waar met Younes Namli, Vito van Crooij en Lennart Thy drie voormalig Blauwvingers onder contract staan, wacht na de confrontatie van woensdag nog de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo zondagmiddag.

Goede serie

PEC Zwolle kan vooral hoop putten uit het feit dat de ploeg goed in vorm is. Tegen AZ en RKC Waalwijk werd gewonnen en tegen FC Utrecht werd dus een gelijkspel behaald. Tussendoor bleek alleen Ajax een niet te nemen horde. Bovendien hebben de Zwollenaren in de tweede seizoenshelft buitenshuis goed gepresteerd. Zo werd er gewonnen op bezoek bij sc Heerenveen, SC Cambuur en directe concurrenten Fortuna Sittard en RKC Waalwijk. Een overwinning op Sparta is in dat opzicht zeker geen utopie. En ook qua support hebben de Blauwvingers niets te klagen, want na de volle uitvakken in Sittard en Waalwijk zit ook het bezoekersvak op Het Kasteel tot de nok gevuld met PEC Zwolle-supporters.

Vooruitblik Dick Schreuder

,,Een cruciale alles of niets wedstrijd woensdag. De groep weet waar het om gaat en wat er verwacht wordt. Het is zaak om hetzelfde niveau als afgelopen zaterdag op de mat te leggen. Ondanks dat beide teams in een goede flow zitten, willen wij woensdag dominant zijn. We leven sinds de winterstop al in deze spanning en weten daar prima mee te dealen. Zelfvertrouwen is daarbij zeker aanwezig, gezien de resultaten na de winterstop kan dat ook niet anders.”

Arbitrage

Om een uur tien woensdagavond weet PEC Zwolle of het nog mag blijven vechten voor handhaving zondagmiddag, want zoals te doen gebruikelijk worden alle wedstrijden in speelronde 33 (en zondag uiteraard ook) gelijktijdig afgewerkt. Dennis Higler heeft de taak om de wedstrijd in goede banen te leiden. De leidsman krijgt daarbij assistentie van assistent-scheidsrechters Sjoerd Nanninga en Stefan de Groot. VAR is Ingmar Oostrom en AVAR Erik Koopman. De wedstrijd is live te zien via ESPN Watch.

Gerelateerde artikelen

Back to top button