PEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Voorbeschouwing PEC Zwolle – Sparta Rotterdam

Het nationale hitteplan is actief. In tegenstelling tot normaal, is het zondag bij PEC Zwolle – Sparta Rotterdam toegestaan om flesjes water van max 0,5 liter mee het MAC3PARK stadion in te nemen.

Zwolle – Nog puntloos, dat is PEC Zwolle na drie speelrondes in de Eredivisie. Tegen Sparta Rotterdam, de ploeg die al zeven punten vergaarde en daarmee de verrassing van de competitiestart mag worden genoemd, krijgt het team van John Stegeman zondag de kans om de eerste punten te behalen.

©Henrico van der Dussen

Terugblik

Dat er uit bij FC Utrecht en Vitesse verloren werd is op basis van de ranglijst geen onoverkomelijkheid. Beide ploegen hebben een ijzersterke selectie, waarbij die van Utrecht zelfs geformeerd is op het spelen van Europees voetbal. Met zeven punten uit drie wedstrijden hebben beide ploegen al laten zien ook dit seizoen weer serieus mee te gaan doen voor de plekken die recht geven op voetbal buiten de landsgrenzen. Dat er in de eerste wedstrijd, thuis tegen Willem II, geen positief resultaat werd behaald, is na de twee recente verliespartijen buitenshuis een extra domper. Tegen Sparta Rotterdam zal er zondag daarom alles in het werk gesteld moeten worden om die eerste punten alsnog te grijpen.

Zeven punten

Een promovendus dient men nooit te onderschatten, maar Sparta zéker niet. De Rotterdammers hebben er zelf al voor gezorgd dat geen enkele ploeg ze überhaupt nog durft te onderschatten. Sparta is namelijk de enige ploeg die het dichtstbij negen uit drie is geweest. Doordat Feyenoord diep in blessuretijd gelijk maakte in speelronde 1, moeten de Kasteelheren de koppositie delen met vijf andere clubs. De overige zes punten werden behaald thuis tegen VVV-Venlo (4-1) en afgelopen zaterdag op bezoek bij ADO Den Haag (1-2), dat daardoor net als PEC Zwolle nog puntloos aan speelronde 4 moest beginnen.

©Henrico van der Dussen
©Henrico van der Dussen

Smaakmakers

Eén van de smaakmakers bij Sparta is Mohamed Rayhi, die beide goals in Den Haag voor zijn rekening nam. Rayhi, die nog met Kenneth Paal samenspeelde bij Jong PSV, kwam al eens twee seizoenen uit in de Eredivisie, in het shirt van N.E.C. Nijmegen. Zijn eerste jaar op Spangen mondde direct uit in promotie naar het toneel waar een rasvoetballer als Rayhi thuishoort. Een goede loopactie, snelheid en messcherp voor de goal, dat was de geboren Eindhovenaar zaterdag wederom. Rayhi kon op zijn beurt weer trots zijn op ploegmaat Halil Dervisoglu, die tot tweemaal toe de aangever was bij de treffers tegen ADO. Ook achterin staat het goed bij Sparta, dat met het centrale duo Bart Vriends en Jurgen Mattheij twee ervaren mandekkers heeft.

Ziekenboeg

Een droomstart bleek er voor PEC Zwolle dus niet in te zitten. Met het zeker niet eenvoudige programma en een waslijst aan geblesseerden (Stegeman zag naast de langer geblesseerden Thomas Lam, Bram van Polen en Mike van Duinen, ook nog eens Vito van Crooij, Pelle Clement en Yuta Nakayama wegvallen en kon bij de competitiestart ook geen beroep doen op de geschorsten Kenneth Paal en Sam Kersten) was het puzzelen geblazen voor de technische staf. Een welkome versterking was de komst van Thomas Bruns, die tegen Vitesse al een uur mee kon spelen. Clement bleek vorige week vrijdag ook weer fit genoeg om te spelen. Langzaam maar zeker lijkt de ziekenboeg wat leeg te stromen. Bovendien presenteerde de club vrijdagmiddag Mustafa Saymak. De middenvelder keert na één jaar afwezigheid terug in het MAC3PARK stadion. Ook jongelingen Dean Huiberts en Jarno Westerman, die midweeks zijn eerste profcontract tekende, vielen positief op en kloppen nadrukkelijk op de deur van het eerste elftal. Zondag zal het team er alles aan doen om, gesteund door de twaalfde man, de eerste zege te pakken.

©Henrico van der Dussen

Wedstrijdinformatie
PEC Zwolle – Sparta Rotterdam
Zondag 25 augustus, 16.45 uur
Scheidsrechter
: Gözübüyük
Assistent-scheidsrechters: Charl Schaap en Jan de Vries
Official: Alex Bos
VAR: Richard Martens
AVAR: Johan Balder

©Henrico van der Dussen
©Henrico van der Dussen
©Henrico van der Dussen

 

©Henrico van der Dussen
Bron
PEC Zwolle
Back to top button