Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbal

Voorbeschouwing PEC – FC Utrecht

Zwolle – Zaterdagavond gaat de Eredivisie voor PEC Zwolle weer verder met een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. In de voorbereiding en tijdens het lopende seizoen waren de bezoekers al tweemaal te gast als oefenpartner in het MAC3PARK stadion, maar ditmaal zal het duel geen vriendschappelijk karakter hebben.

Doelpuntrijk

De laatste drie thuiswedstrijden tegen FC Utrecht waren goed voor 21 doelpunten. Zo speelde PEC Zwolle dit seizoen al eens een oefenwedstrijd in het MAC³PARK stadion tegen de Domstedelingen. Deze wisten de Blauwvingers na een 1-3 achterstand toch nog om te buigen naar een gelijkspel. Toch zullen vooral de laatste twee Eredivisie edities nog in het geheugen staan van menig supporter. Begin dit jaar zorgde Yuta Nakayama met een lage schuiver in de laatste minuut er voor dat Zwolle toch nog een punt pakte. Het eindigde, net zoals na de laatste oefenwedstrijd, in een 3-3 gelijkspel. Het seizoen daarvoor trok PEC wel aan het langste eind en hield het de drie punten in de Overijsselse hoofdstad. Met een discutabele penalty in de 90e minuut en een uiterst effectieve counter in de verlenging zorgde Mike van Duinen voor de Zwolse overwinning. Met een 4-3 eindstand als resultaat, is er dus de laatste drie wedstrijd gemiddeld 6.33 keer gescoord. Een mooie statistiek voor een doelpuntrijke avond.

Een opvallend feitje bij deze wedstrijd is dat er sinds het seizoen 2014-2015, destijds door een goal van eigen helft van Soufian Moro, elke keer in de laatste tien minuten nog werd gescoord. In deze zes wedstrijden werd er in totaal zeven keer na de 80e minuut gescoord, waarvan vijf zelfs na de negentigste minuut. Daarnaast kwamen PEC Zwolle en FC Utrecht dit seizoen in vier wedstrijden beide op achterstand in de eerste tien minuten. Het meeste van alle Eredivisieclubs.

René Hake

Bij FC Utrecht zit zaterdag een oude bekende op de bank. Na het vertrek van John van den Brom naar het Belgische Genk, nemen Gert Kruys en René Hake de honneurs waar. Van 2012 tot 2015 was laatstgenoemde assistent van Ron Jans bij PEC Zwolle. In deze periode wist de club de KNVB Beker en Johan Cruijff Schaal te winnen. Daarnaast speelde de club voor het eerst in haar geschiedenis Europees.

Weerzien

Voor Rico Strieder aan Zwolse kant en Django Warmerdam bij de Utrechters zal het een weerzien worden met hun oude club. Zo vertrok Strieder in 2015 samen met Erik ten Hag van Bayern München naar FC Utrecht. In totaal zou hij daar tot 87 wedstrijden komen in vijf jaar tijd. Mede door een afgescheurde kruisband kwam de Duitser op het einde niet vaak meer in actie bij Utrecht. Vanaf januari 2020 werd hij gehuurd door PEC, waarna hij voor twee seizoenen is vastgelegd. Django Warmerdam kwam in totaal negenentwintig keer in actie voor Zwolle. In het seizoen 2016-2017 werd hij gehuurd van Ajax, waarna hij het daaropvolgende seizoen de overstap maakte naar FC Groningen.

Arbitrage

Het duel zal aankomende zaterdagavond onder leiding staan van Scheidsrechter Danny Makkelie. Hij zal hierbij geassisteerd worden door Mario Diks en Hessel Steegstra. De vierde official is Ingmar Oostrom. In Zeist fungeert Edwin van de Graaf als VAR, waarbij hij ondersteunt wordt door AVAR Joey Waleveld.

Volg PEC Zwolle – FC Utrecht zaterdagavond live via FOX Sports. Het duel wordt uitgezonden op kanaal 2. Ook kan je op Twitter, Facebook en Instagram terecht, voor een unieke kijk achter de schermen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button