Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Voorbeschouwing FC Emmen – PEC Zwolle

Zwolle – Al voor de derde keer in het nog prille seizoen mag PEC Zwolle op vrijdagavond een nieuwe speelronde aftrappen. Ditmaal gebeurt dat aan De Oude Meerdijk, de thuisbasis van FC Emmen. De thuisploeg staat op plaats veertien met drie punten, terwijl PEC Zwolle drie plaatsen lager staat met één punt.

©Henrico van der Dussen

Voor FC Emmen is PEC Zwolle de derde tegenstander in eigen huis die relatief uit de buurt komt. Eerder al ontvingen de Emmenaren FC Groningen (0-1) en sc Heerenveen (2-0). Die laatste thuiswedstrijd smaakte naar meer. Heerenveen, dat met een overtuigende zege op Heracles Almelo en een prima punt tegen Feyenoord sterk was begonnen, kwam doelpunten van Nikolai Laursen en Glenn Bijl in het eerste bedrijf, niet meer te boven. Met Laursen is direct één van de vele nieuwelingen genoemd, maar ook één van de absolute smaakmakers. De van PSV overgekomen aanvaller liet in de voorbereiding al zien over een ragfijne techniek te beschikken en ook in de voorbije competitiewedstrijden viel de Deen, die bij PSV niet op speeltijd kon rekenen en vorig seizoen op huurbasis in zijn vaderland voor Brøndy IF uitkwam, in positieve zin op.

Op 5 juli stonden beide ploegen ook al tegenover elkaar. Op een matig veld in Coevorden verloor PEC Zwolle weliswaar niet de wedstrijd, maar wel aanvaller Mike van Duinen, die zich nog altijd in de ziekenboeg bevindt. Door doelpunten van Stanley Elbers – de spits vertrok deze week op huurbasis naar RKC Waalwijk – en Marko Kolar, werd het 1-1. Vorig seizoen wist PEC Zwolle tweemaal de volle buit te pakken tegen de Drenthenaren. Vooral de zege op De Oude Meerdijk was van grote waarde in een moeizame periode. Door een doelpunt van Rick Dekker werd het 0-1. Thuis werd met 3-0 gewonnen.

©Henrico van der Dussen

Winnen zal PEC Zwolle vrijdagavond bijzonder goed uitkomen. Tegen Sparta Rotterdam werd zondag na drie verliespartijen het eerste punt bemachtigd (2-2), al zat er vlak na de 2-1 van Lennart Thy nog meer in, maar hadden ook de bezoekers in de slotfase nog zomaar met de winst aan de haal kunnen gaan. John Stegeman had in ieder geval weer wat keuzes te maken. De afgelopen dinsdag 43 jaar oud geworden trainer liet centrale verdediger Sam Kersten debuteren, liet Sai van Wermeskerken voor het eerst in een thuiswedstrijd invallen – de rechtsback deed dat overigens voortreffelijk – en deed al een beroep op Mustafa Saymak, die op het nippertje speelgerechtigd werd verklaard. Vito van Crooij, Thomas Lam en Yuta Nakayama meldden zich onlangs weer op het trainingsveld en wanneer ook dat trio fit is ontbreken alleen nog de langer geblesseerden Van Duinen en Bram van Polen.

Na vrijdag komt PEC Zwolle vijftien dagen niet meer in actie voor de competitie. Na het interlandweekend wordt er pas op zondag 15 september weer een eredivisieduel gespeeld, thuis tegen RKC Waalwijk.

©Henrico van der Dussen

Arbitrage

FC Emmen – PEC Zwolle staat vrijdag vanaf 20.00 uur onder leiding van scheidsrechter Martin van den Kerkhof. Assistent-scheidsrechter zijn Terry Hoekstra en Don Frijn. Official is Sander van der Eijk. In Zeist kijkt Dennis Higler mee als VAR, bijgestaan door Alex Bos.

Back to top button