Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Voorbeschouwing DVS’33 – PEC Zwolle

Zwolle – Woensdagavond om 20.00 uur speelt PEC Zwolle haar eerste ronde van het KNVB bekertoernooi. De bekerwinnaar van 2014 neemt het in Ermelo op tegen DVS’33. Ben jij er woensdag ook bij om de Blauwvingers aan te moedigen? Voor dit duel zijn nog kaarten verkrijgbaar bij de stadionkassa’s.

Oude bekenden

Voor Joran Pot is dit een speciaal duel. De middenvelder van DVS’33 kwam van 2010 tot 2012 uit voor het toenmalige FC Zwolle en maakte in het seizoen 2011-2012 de promotie mee naar de Eredivisie. Naast voetballer van DVS’33 is Pot op dit moment ook assistent-trainer/coach van PEC Zwolle Vrouwen. Verdediger Haico Epe heeft ook een verleden bij PEC Zwolle. De Harderwijker kwam bij de Zwolse club terecht in de C1, verliep vervolgens de gehele jeugdopleiding en maakte deel uit van de eerste selectie. Zijn wedstrijden speelde hij voornamelijk bij Jong PEC Zwolle. De verdediger verkaste in 2015 naar DVS’33. Ook Basil Camara heeft een verleden bij de Zwollenaren. De centrale verdediger speelde in 2010 voor PEC Zwolle O19.

Tegenstander DVS’33

DVS’33 komt in de competitie uit in de DerdeDivisie op zaterdag en staat hierin op een negende plaats. In het KNVB bekertoernooi heeft de ploeg uit Ermelo dit seizoen ook al een wedstrijd gespeeld. In de tweede voorronde was het met 4-2 te sterk voor AZSV. De laatste keer dat DVS’33 in het hoofdtoernooi van de KNVB Beker actief was, klopte het in de eerste ronde Hollandia met 4-1. In de tweede ronde was Go Ahead Eagles met 2-0 te sterk voor de ploeg uit Ermelo. In 2012 kwam DVS’33 niet verder dan de eerste ronde.

Cupfighter PEC Zwolle

PEC Zwolle heeft de laatste jaren goed gepresteerd in de KNVB Beker. In 2013 haalden de Zwollenaren de halve finale, maar daarin werd verloren van PSV. In het daaropvolgende jaar wist de ploeg van trainer/coach Ron Jans zelfs de finale te halen. Deze finale wonnen de Zwollenaren met maar liefst 5-1 van Ajax. In 2015 haalden de Blauwvingers opnieuw de finale, maar hierin was FC Groningen met 2-0 te sterk. Vorig seizoen werd PEC Zwolle in de tweede ronde uitgeschakeld door de latere winnaar Feyenoord.

Meer informatie

De wedstrijd staat zaterdag onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout. Hij wordt geassisteerd door de heren Brondijk, De Vries en Teuben.

Gerelateerde artikelen

Back to top button