Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Voorbeschouwing Berkum-HZVV

Zwolle – Berkum speelt zaterdag 28 september thuis tegen HZVV, een ploeg die is teruggekeerd in de Hoofdklasse B. Voor de bezoekers was dat de vijfde promotie in 10 jaar, maar daar volgde steeds na slechts één seizoen een degradatie op. De Drenten hebben dan ook als missie om hun verblijf op dit niveau nu eens wat langer te laten duren. “HZVV heeft vorig seizoen bijna 100 doelpunten gemaakt, dus ik ga het druk krijgen,” verwacht Berkum-keeper Huib Veurink. “Het wordt gewoon weer een lastige wedstrijd, maar we hebben er veel zin in. Afgelopen zaterdag hebben we bij de koploper een mooie overwinning gepakt en die lijn moeten we doortrekken.”

Imposant

HZVV werd afgelopen seizoen kampioen van de 1 e Klasse E met een imposante voorsprong van liefst 17 punten op de nummer twee en een positief doelsaldo van +69. Daarbij bleef de ploeg van trainer Gert van Duinen slechts één doelpunt verwijderd van de ‘magische’ grens van 100 gescoorde goals. Daarna was de start in de Hoofdklasse B echter wat wisselvallig. In de openingswedstrijd werd met 0-2 verloren van Staphorst, maar daarna volgde herstel met een 1-1 remise bij Flevo Boys en een 3-2 winst tegen hekkensluiter De Dijk. Afgelopen zaterdag stelde HZVV echter teleur door op eigen terrein met 1-2 te verliezen van SDC Putten.
In de beginfase van dat duel kwam de thuisploeg goed weg toen een bal op de paal vloog maar daarna kreeg ook HZVV kansen. Na rust kwamen de Drenten zelfs op voorsprong toen Luke Millar de bal wat fortuinlijk meekreeg en vrij voor het Puttense doel de 1-0 binnen kon schuiven. HZVV leek daarmee op weg naar de winst, maar vrijwel uit het niets kwam Putten zo’n 20 minuten voor tijd langszij. Tot overmaat van ramp werd het nog geen 10 minuten later ook nog 1-2 door een afstandsschot en zo bleef HZVV met lege handen achter. Die zure nederlaag kwam hard aan bij trainer Van Duinen. “We hadden met 1-1 kunnen leven, maar we hebben nu te weinig gekregen. Toch was dit de beste wedstrijd tot nu toe, op de manier waarop we willen spelen,” aldus de HZVV-coach. Zijn ploeg staat nu op een 12 e plaats in de Hoofdklasse B en zal dus moeten knokken om in rustiger vaarwater te komen.

Verrassend

Berkum kijkt terug op een goede start met een 1-0 winst tegen Genemuiden en een verrassende 2-5 ‘strafexercitie’ bij Staphorst. Daarna volgde weliswaar een verlies met 0-1 tegen Urk, maar afgelopen zaterdag verraste de ploeg van trainer Arno Hoekstra door koploper Swift in Amsterdam op een 1-2 nederlaag te trakteren. In die wedstrijd was Berkum overigens blij dat het zonder schade de rust haalde want de sterk spelende Amsterdammers waren zeker in de eerste helft dominant. Na de hervatting bracht Berkum-spits Johnsen Bacuna zijn ploeg echter uit een vrije trap op voorsprong. Swift kwam vrij snel daarna weer op gelijke hoogte, maar een kwartier voor tijd zorgde Michel van Aggele uit een corner voor 1-2 en Swift was niet meer in
staat om dat om te buigen. Berkum is daardoor nu één van de vier ploegen die, met negen punten uit vier duels, de ranglijst van de Hoofdklasse B aanvoeren.

De wedstrijd Berkum-HZVV wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Jerôme Vries uit Bunde, die op Sportpark De Vegtlust om 14.30 uur af zal laten trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button