Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Voorbeschouwen op PEC Zwolle – FC Utrecht

Zwolle – PEC Zwolle vervolgt vrijdagavond om 20.00 uur de Eredivisie met een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. De Blauwvingers gaan vol voor een goed begin van het jaar, met de steun van de supporters in het MAC3PARK stadion.

De Zwollenaren gingen in voorbereiding op de tweede seizoenshelft, net als de voorbije jaren, op trainingskamp naar het Spaanse Mijas, waar zes dagen lang keihard werd getraind. Ook werden er twee oefenwedstrijden gespeeld, tegen Zulte Waregem en Standard Luik. Tegen Zulte kwamen vooral de jongelingen aan spelen toe. Voor de 15-jarige Rav van den Berg was het een mooi duel. De verdediger maakte zijn officieuze debuut voor PEC Zwolle, net als de 16-jarigen Gabi Caschili en Samir Lagsir, die een kwartier voor tijd mochten invallen. Enkele uren later nam PEC Zwolle het op tegen Standard Luik, nummer vijf van de Belgische Jupiler Pro Leauge. Hoewel beide duels verloren gingen, kon trainer/coach John Stegeman al met al positief terugkijken op het spelbeeld in de oefenduels en de voorbije trainingsweek.

FC Utrecht begon het seizoen met twee overwinningen, maar zakte daarna wat terug. Na achttien speelrondes staat de ploeg van trainer John van den Brom op de zevende plaats in de Eredivisie. In de zoektocht naar de weg omhoog streek FC Utrecht in de winterstop eveneens neer in Spanje. In La Manga om precies te zijn. De oefenwedstrijd die de FC afwerkte tegen het Bayer 04 Leverkusen van Peter Bosz eindigde in een krappe 4-3 overwinning.

In de eerdere ontmoeting dit seizoen won FC Utrecht met 3-1 van PEC Zwolle. De ploeg van trainer John Stegeman kwam nog wel op voorsprong door een schitterende vrije trap van Gustavo Hamer, maar gaf deze na rust uit handen. Sander van de Streek en Simon Gustafson scoorden voor FC Utrecht. Willem Janssen besliste een kwartier voor tijd de wedstrijd toen hij uit een corner van Adam Maher vrij in kon schieten. In dat duel maakte Dean Huiberts zijn eredivisiedebuut. Sai van Wermeskerken kwam als invaller in het veld voor doelpuntenmaker Hamer. Ook voor de Japanner waren het zijn eerste minuten in het shirt van PEC Zwolle en in de Eredivisie. Eén van de uitblinkers dit seizoen bij FC Utrecht is Gyrano Kerk. De pijlsnelle vleugelspeler scoorde al zes keer in de Eredivisie en maakt een sterke indruk.

De Domstedelingen kunnen daarnaast in Zwolle weer beschikken over Adrian Dalmau. De spits die in de zomer overkwam van Heracles Almelo kwakkelt al het gehele seizoen met blessures. In de winterstop is de Spanjaard weer volledig fit verklaard en kan zodoende aantreden tegen PEC Zwolle. Rick Dekker staat bij PEC Zwolle op scherp en zal bij een volgende gele kaart geschorst zijn. Gustavo Hamer keert terug in de wedstrijdselectie nadat hij de wedstrijd tegen PSV moest missen vanwege een schorsing. Ook ontbrak Hamer op het trainingskamp vanwege het heugelijke feit dat hij vader is geworden. Terwijl zijn teammaten in Spanje trainden, deed de middenvelder dat in Zwolle. Eerst individueel en later met Jong PEC Zwolle.

Arbitrage

De wedstrijd van vrijdagavond staat onder leiding van scheidsrechter Jochem Kamphuis. Hij zal worden bijgestaan door Christian Dobre en Terry Hoekstra. De vierde official is Alex Bos. De VAR is Rob Dieperink, die zal worden geassisteerd door Nils van Kampen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button