HardlopenKabelkrantNieuws uit ZwolleSportZorg & Welzijn

Voor Elkaar Zwolle loopt de Halve Marathon

Zwolle – Op zaterdag 8 juni doet Stichting Voor Elkaar Zwolle mee met de Halve Marathon van Zwolle. 25 gedreven deelnemers gaan de uitdaging aan op verschillende hardloopafstanden om geld in te zamelen voor Voor Elkaar Zwolle. Deze stichting zet zich al ruim 10 jaar in voor stadsgenoten in kwetsbare situaties. Met de opbrengst wil de stichting investeren in huidige en nieuwe vrijwilligers, om met hun inzet stadsgenoten goed te kunnen blijven begeleiden.

Stichting Voor Elkaar Zwolle helpt Zwollenaren via diverse projecten, waaronder SchuldHulpMaatje, ParticipatieMaatje, Nieuw in Zwolle, Warm Thuis Zwolle en Woonproject038. Daarmee ondersteunt de organisatie mensen uit Zwolle die dit nodig hebben, bijvoorbeeld bij geldzorgen, meedoen in de stad of energiebesparing. Op 8 juni komen de lopers samen in actie om de stichting in deze missie te steunen.

“Iedereen verdient gelijkwaardige kansen”

Op zowel de Halve Marathon als de 4 Engelse Mijl schitteren op 8 juni enthousiaste deelnemers voor Stichting Voor Elkaar Zwolle. John Foppen loopt de Halve Marathon en vertelt waarom hij meedoet: “Iedereen verdient gelijkwaardige kansen en een goede (her)start. Ik vind het mooi dat Voor Elkaar Zwolle zich hiervoor inzet. Met mijn deelname hoop ik de stichting een mooi geldbedrag te schenken, dankzij de vele donaties en samen met de andere lopers.”

Opbrengst voor inzet vrijwilligers

Met de opbrengst van de Halve Marathon wil de stichting investeren in hun huidige vrijwilligers en daarnaast nieuwe vrijwilligers bereiken en opleiden. Deze vrijwilligers, ook wel ‘maatjes’ genoemd, spelen een essentiële rol in het ondersteunen van hulpvragers. Maarten Schrooten, directeur van Stichting Voor Elkaar Zwolle, benadrukt het belang van de maatjes: “Als vrijwilligersorganisatie weten we dat onze vrijwilligers het kapitaal vormen. Zonder hen is er geen dienstverlening mogelijk.”

“In deze tijd van toenemende hulpvragen, is het van belang dat we blijven investeren in onze huidige vrijwilligers, maar ook blijven zoeken naar nieuwe vrijwilligers. Dankzij onze lopers en donateurs is het mede mogelijk om hierin te investeren.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button