112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Voor deze branden rukte de brandweer uit tijdens oud & nieuw 22/23 in Zwolle

Zwolle – De Brandweer Zwolle is tijdens de jaarwisseling 24 keer uitgerukt voor brandmeldingen. Het waren vooral afvalbrandjes en containers maar ook twee autobranden.

Containerbrandjes en afval

In Stadshagen stonden de nodige containers in de brand. Eén aan de Eerdelaan, Belvederelaan, Nijenhuislaan en de Koperslagerstraat. Elders in Zwolle, aan de Devotenstraat en de Provincieroute moesten de ondergrondse containers het ook ontgelden.

Autobranden

Afgelopen nacht zijn twee auto’s uitgebrand. In de Jan Buschstraat in de wijk Dieze brandde een bestelbus helemaal uit. Ook kwam er vanuit de Indische buurt een melding van een autobrand in de Bankastraat.

Afval- , buiten- en bermbrandjes

Het gros van de meldingen voor de brandweer bestond toch uit afval- buiten en bermbrandjes. De brandweer moest uitrukken voor meldingen in de volgende straten: Gein (Aa-landen), Waallaan (Aa-landen),   Iepenstraat (2x) (Dieze), Kastanjestraat (Dieze), Eikenstraat (Dieze), Pieter Zeemanstraat (Dieze), Provincieroute (Zwolle-Zuid), Staatsmanlaan( Zwolle-Zuid). Middelstekamplaan (Westenholte), Wintersdijkstraat (Stadshagen), Bulderingsweg (Windesheim).

Automatische brandmelding fonduepan

Aan het begin van oudjaarsavond kwam er nog een automatische brandmelding binnen van een woongroep aan de Hertenstraat in Zwolle. Daar bleek de fonduepan het een beetje te goed te doen, waarna het brandalarm afging. Ook vanuit het Huis Assendorp en de KPN Telefooncentrale in de wijk Dieze kwamen deze zogenaamde OMS meldingen.

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button