Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Volledig Engelstalig aanbod vanaf 2017-2018 bij CCC

Zwolle – Het Carolus Clusius College start vanaf het schooljaar 2016-2017 met een tweetalige stroom binnen het atheneum. Deze stroom wordt aangeboden naast het huidige atheneum op de locatie van het CCC aan de Koningin Wilhelminastraat 93.

Om in te spelen op de behoefte voor internationaal georiënteerd onderwijs in Zwolle biedt het CCC vanaf het komend schooljaar tweetalig atheneum aan. Dit is overigens een jaar eerder dan gepland. Tijdens de voorlichtingsmomenten en gesprekken met groep 8 leerlingen vernamen wij dat er veel vraag is naar een tweetalig atheneum op het CCC. Wij willen graag inspelen op die behoefte en starten daarom al vanaf komend schooljaar met de tweetalige stroom.

Vanaf het schooljaar 2016-2017 beschikt het CCC dan ook over een internationale vwo-afdeling bestaande uit: internationaal gymnasium Orfeo (tweetalig en Nederlandstalig) en internationaal atheneum (tweetalig en Nederlandstalig).

Volledig Engelstalig aanbod vanaf 2017-2018

Vanaf het schooljaar 2017-2018 breidt het CCC het onderwijsaanbod uit met een volledig Engelstalig aanbod voor de niveaus vmbo-tl, havo, atheneum en gymnasium. Dit onderwijs wordt aangeboden volgens een internationaal curriculum.

Het Engelstalig onderwijs is een richting waarvoor leerlingen binnen het huidige onderwijsaanbod van het CCC kunnen kiezen. Leerlingen krijgen de mogelijkheid om het onderwijs af te sluiten met een Diploma Programme elders, bijvoorbeeld in het buitenland.

Jarenlange ervaring met tweetalig onderwijs

Het CCC heeft al een aantal jaar ervaring met tweetalig onderwijs binnen het internationaal gymnasium Orfeo. De docenten zijn opgeleid om het tweetalig onderwijs te geven. De nieuwe stroom binnen het atheneum wordt dan ook volgens het leerconcept van Orfeo aangeboden.

Extra voorlichtingsavond

Op maandag 22 februari vindt een extra voorlichtingsavond plaats over de start van het tweetalig atheneum. Vanaf 19.30 uur zijn groep 8 leerlingen en hun ouders van harte welkom op de locatie van het CCC aan de Koningin Wilhelminastraat 93.

Gerelateerde artikelen

Back to top button