Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

VIDEO- Zwolle in magische kerstsfeer; de kerstboom schittert op de Grote Markt

Zwolle – Het is weer kerst in Zwolle! Donderdagavond is de 16 meter hoge kerstboom op de Grote Markt ontstoken. De boom is versierd met honderden lampjes. Een prachtig gezicht!

Maar er is meer te genieten in Zwolle. De hele stad is verlicht met gezellige kerstlampjes en versierde bomen. En er zijn vijftien schitterende lichtbeelden die je kunt bewonderen. En ook dit jaar zijn er weer nieuwe lichtbeelden.

De magische beelden zijn te zien in de prachtige historische binnenstad van Zwolle vanaf nu  tot en met zondag 7 januari 2024 in Zwolle. Hou je van de magische kerstsfeer: de lichtbeelden branden elke dag van drie uur ’s middags tot 1 uur ’s nachts.

Arrenslee

Er vallen dit jaar ook weer twee verrassende nieuwe beelden te ontdekken. Zoals de kerstboom op het plein achter de Broerenkerk en een grote gele ster op het Grote Kerkplein. Ben je de Arreslee kwijt? Die is een stukje verder gereden. Voor een fotomoment in de arrenslee kun je ‘instappen’ in de Luttekestraat.

Lichtbeeldenkaart en audiotour

Wil je weten waar ze allemaal staan? Haal dan even een gratis kaart op bij het Zwolse Balletjeshuis waar alle lichtbeelden op staan. En ook heel leuk: de audiotours langs de lichtbeelden. Bijvoorbeeld die van de bloedende zwaan of de dennenboom die niet groot wilde zijn. Je vindt ze op de website van zwolleunlimited.

Audiotours

Zwolle is toch wel de mooiste kerststad van Nederland. Wij wensen iedereen dan ook veel plezier tijdens een bezoekje aan Zwolle.

Hier haal je een gratis kaart met de lichtbeeldenroute

Gerelateerde artikelen

Back to top button