Mooi ZwolleNieuws uit ZwolleTV ZwolleVoorpagina

Video – Wandelroute Rondje Zwolle #1 Twistvlietbrug tot Katerveer

Zwolle – Vandaag in ons fiets- en wandelprogramma ‘Mooi Zwolle’ het eerste deel van de ‘wandelroute’ Rondje Zwolle. Van de Twistvlietbrug naar het Katerveer.

Wie kent hem niet?! De fietsroute Rondje Zwolle. Maar je kunt de route ook wandelen. Een prachtige wandelroute door het rustgevende buitengebied. Je gaat dwars door de groene en waterrijke stadsrandzone. RTV Focus Zwolle splitste de wandeling op in vier trajecten van elke zo’n 10 tot 15 kilometer. De gehele route is in totaal zo’n 50 kilometer.

Start Twistvlietbrug of Mastenbroekerbrug

Voor deze aflevering pakten we een deel van de fietsroute. We starten daarom bij de Twistvlietbrug, liepen door Stadshagen en via de Westenholterdijk naar het prachtige watervogelgebied Vreugderijkerwaard. Om vervolgens via de Spooldersluis te eindigen bij het mooie Katerveer. Uiteraard kun je ook starten bij de Mastenbroekerbrug en dan het rondje Milligerplas meepakken.

Horeca

Op de route zitten drie horecagelegenheden:

Milligers bij de Milligerplas (alleen op wandelroute vanaf de Mastenbroekerbrug)
Vreugdehoeve bij de Vreugderijkerwaard
Uitspanning het Engelse Werk (Even doorlopen na het eind van het traject)

Routekaart

Wil je de route bekijken op de kaart? Click dan op de download button.

Let op: De wandelroute is met groen / witte ‘streep’ bordjes aangegeven. Op de kaart is de wandelroute in het oranje ingetekend.

Route Rondje Zwolle Wandelen

Gerelateerde artikelen

Back to top button