Nieuws in 60 secondenNieuws uit ZwolleTV KortVoorpagina

VIDEO – Vroeg uit de veren voor de grootste Vogelbeurs van Europa

Zwolle – De standhouders stonden zaterdagochtend om half 6 al voor de deur van de IJsselhallen in Zwolle. Alles om vogels te verkopen én de beste terug te kopen op de Vogelbeurs in Zwolle. De beurs is de grootste in Europa en trekt publiek uit vele landen.

Vogelliefhebbersvereniging de Volièrevriend Zwolle organiseert de markt tweemaal per jaar in de IJsselhallen te Zwolle.

De markt beslaat een oppervlakte van maar liefst tienduizend vierkante meter en 2.300 strekkende meter aan schragen. Naast de enorme collectie vogels zijn er diverse stands aanwezig waar bezoekers uitgebreide informatie kunnen verkrijgen over vogels en alles wat daarbij hoort.

Het aanbod op de vogelmarkt is uiterst gevarieerd. De meest uiteenlopende soorten vogels zijn te koop, met uitzondering van hoenderachtigen, kwartels en niet zelfstandige papegaaien. De aangevoerde vogels worden streng gecontroleerd. Voldoen de vogels niet aan de vereiste conditie, dan worden ze bij de ingang geweigerd. Bovendien is er de gehele dag een dierenarts aanwezig, die de toestand van de vogels nauwlettend in de gaten houdt.

Toekan

Dat het niet altijd goed gaat bleek wel toen er een Toekan ontsnapte. Nadat de brandweer de ontsnapte exoot had gevangen werd deze per ongeluk mee gegeven aan de ‘verkeerde’ partij. Oplichters die zich uitgaven als eigenaar van de vogel die zo’n 4000 euro kost.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button