Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoorpagina

Video | Voorbeschouwing PEC Zwolle – FC Utrecht

Zwolle – Woensdagavond speelt PEC Zwolle in de achtste finales van de KNVB Beker tegen FC Utrecht. De bekerkraker tussen de ploeg van trainer/coach Ron Jans en de Utrechters begint om 18.30 uur en wordt gespeeld in het MAC3PARK stadion. Ben jij er ook bij om de Zwollenaren aan te moedigen en naar de kwartfinale te helpen? Voor deze wedstrijd zijn nog kaarten beschikbaar via www.peczwolle.nl/tickets.

KNVB Beker 2016-2017

FC Utrecht heeft via overwinningen tegen FC Twente (1-3) en FC Groningen (1-0) de achtste finales van de KNVB Beker van dit seizoen bereikt. In de eerste ronde kwamen de Utrechters pas in de slotfase voorbij FC Twente. In de 88 e minuut scoorde Sebastien Haller de 1-2 en in de 91 e minuut maakte Richairo Zivkovic, die ook al de 0-1 maakte, de 1-3. In de tweede ronde tegen FC Groningen wist de ploeg uit de Domstad ook pas in blessuretijd de overwinning veilig te stellen. PEC Zwolle won dit bekertoernooi de uitwedstrijd tegen DVS’33 (1-4) en het thuisduel tegen VVV-Venlo (2-1). In de eerste ronde maakten Nicolai Brock Madsen (twee keer), Bram van Polen en Anass Achahbar de Zwolse doelpunten. In de wedstrijd tegen de Limburgers scoorden Kingsley Ehizibue en Youness Mokhtar namens PEC Zwolle.

Bekerhistorie

Zowel FC Utrecht als PEC Zwolle kunnen gezien worden als echte ‘cupfighters’. Beide ploegen presteren vaak goed in het KNVB bekertoernooi. FC Utrecht won de KNVB Beker drie maal (1985, 2003 en 2004) en stond zes keer in de finale. Ook vorig jaar had de ploeg van trainer/coach Erik ten Hag het tot de eindronde geschopt. Toen verloren de Domstedelingen met 2-1 van Feyenoord. PEC Zwolle heeft drie keer in de bekerfinale gestaan en won één maal. In 1977 verloren de Zwollenaren de finale van FC Twente ’65 met 3-0. In 2014 won de ploeg van Jans de finale wél. Toen was het team met maar liefst 5-1 te sterk voor Ajax, waardoor de beker voor het eerst in de historie werd gewonnen door de Blauwvingers. Een jaar later stond PEC Zwolle opnieuw in de finale, maar toen verloor het van FC Groningen met 0-2.

Recente duels

PEC Zwolle en FC Utrecht stonden dit seizoen al één keer eerder tegenover elkaar. In het MAC3PARK stadion werd het in de competitiewedstrijd 1-1. De Blauwvingers leken lang op weg naar een overwinning, na een treffer van Ehizibue in de twaalfde minuut. In de 90 e minuut kwam de uitploeg echter langszij, via een strafschop van Haller. PEC Zwolle heeft het vaak lastig tegen de Domstedelingen. De laatste overwinning van de Zwollenaren was op 1 februari 2015. Toen werd het in de Galgenwaard 0-2. Een overzicht van de meest recente duels vind je hieronder.

10-09-2016 PEC Zwolle – FC Utrecht 1-1 Eredivisie
15-05-2016 FC Utrecht – PEC Zwolle 5-2 Play-offs EL
12-05-2016 PEC Zwolle – FC Utrecht 0-0 Play-offs EL
24-01-2015 FC Utrecht – PEC Zwolle 1-0 Eredivisie
23-10-2015 PEC Zwolle – FC Utrecht 1-2 Eredivisie

Meer informatie

De wedstrijd staat woensdagavond onder leiding van Björn Kuipers. Hij wordt geassisteerd door de heren Van Roekel, Zeinstra en Manschot. Daarnaast is er bij dit duel een videoscheidsrechter aanwezig, om de arbitrage waar nodig van advies te voorzien.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button