Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Video – Stadsfestival Zwolle is geopend; sneak preview highlights

Zwolle – Van 31 augustus tot en met 3 september is de zesde editie van het Stadsfestival. Een meerdaags festival met een gevarieerd aanbod van muziek, theater, dans, opera, eten en drinken. Het Noordereiland, naast Theater De Spiegel wordt op dit moment omgetoverd tot een bruisend festivalterrein vol theatertenten, terrassen en foodtrucks.

De korte voorstellingen spelen zich af in kleine en grotere tenten. Tenten die iedereen die weleens op theaterfestival De Parade is geweest, bekend zullen voorkomen. Tijdens het festival krijgt het publiek een proeverij van korte performances, voorstellingen en concerten. Zo’n optreden is theatraal, muzikaal, literair, vermakelijk of bloedserieus. Daarnaast kan er heerlijk gegeten worden aan de hele lange tafel, die dwars over het feestterrein staat opgesteld. Tijdens het diner wordt er op deze tafels theater gemaakt door ArtEZ studenten.

Highlights programmering

Het programma is iedere dag anders. Op donderdag kan men na de officiele Opening bijvoorbeeld genieten van Ellen ten Damme en Lucas de Man. Vrijdag staat André Manuel met zijn band Fratsen op het programma en zijn er voorstellingen van o.a. Toneelgroep Oostpool en het komische trio De Gestampte Meisjes. Zaterdag wordt een speciale familiedag vol jeugdprogrammering en zijn de voorstellingen gratis toegankelijk. Op zaterdagavond is het Zomers Nieuwjaarsconcert, een groot openluchtconcert door Orkest van het Oosten en Steef de Jong. En er is nog veel meer zoals bijvoorbeeld Lijf van 155. Dit Breakdance-collectief speelde het dak eraf op Lowlands, Sziget en in de Melkweg. Dit keer beklimmen de mannen het podium samen met tropical bass act Cookachoo. Dus: breakdance en live-muziek. Maar ook voguing, video-art en aanstekelijke beats uit de nineties. Voor het volledige programma zie het blokkenschema of kijk op www.stadsfestival.nl/programma

Plastic Fantastic

Het Stadsfestival is het allereerste festival van Nederland dat haar eigen muntjes maakt met plastic zwerfafval als grondstof! Plastic wordt vandaag de dag nog steeds gezien als wegwerpproduct. Zonde, want de mogelijkheden zijn eindeloos. Daarom zetten wij de eerste stap naar bewustwording: een gerecycled festivalmuntje op het Stadsfestival. Hiermee vragen we aandacht voor plastic afval als nieuwe grondstof.  Bezoek de Plastic Straat waar tijdens het Stadsfestival plastic afval wordt omgezet in een festivalmuntje. Plastic Fantastic!

Zomers Nieuwjaarsconcert

Het traditionele Stadsfestival Zaterdagavondconcert vindt dit jaar plaats op het Noordereiland. Het Orkest van het Oosten en Steef de Jong maken speciaal voor deze zesde editie een nieuw programma en steken het traditionele Weense Nieuwjaarsconcert met veel humor in een nieuw zomers jasje! Op het programma staan werken van Offenbach en alle grote hits van Johann Strauss. Toegang voor dit concert is gratis en begint vanaf 20.00 uur tot ongeveer 22.00 uur.

Stadsontbijt

Dit jaar wordt het Stadsfestival op zondag 3 september afgesloten met een heerlijk stadsontbijt. Niet alleen voor de bewoners van de binnenstad in Zwolle, maar voor iedereen! Vanaf 9.30 uur is iedereen welkom, om aan de lange tafels met elkaar te ontbijten. Tijdens het ontbijt wordt er natuurlijk gezorgd voor entertainment.
Meer informatie: www.stadsfestival.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button