EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

VIDEO Regio Zwolle haalt bedrijfsleven internationale Hanzesteden naar Kampen

Zwolle – Afgelopen woensdag 25 januari startten 40 ambassadeurs uit de top van het bedrijfsleven van de regio Zwolle met de voorbereiding van het economische programma dat op vrijdag 16 juni zal plaatsvinden tijdens de Internationale Hanzedagen in Kampen.


Beelden Hanzedagen Bergen met dank aan VVV Bergen

Top van het bedrijfsleven laat Hanze herleven

Tijdens een ontbijtsessie in de Rabobank Zwolle werden de ambassadeurs gebrieft door Michel Bres – programmaleider van het economische programma – en ir. L.A. (Laurens) de Lange, voorzitter VNO-NCW regio Zwolle. De ambassadeurs vertrekken de komende weken met een toolkit (film, presentatie en inhoudelijk informatie over het economische programma) richting Hanzesteden in Duitsland om binnen hun netwerk samenwerkingsverbanden te zoeken en actief bedrijven voor het economische programma uit te nodigen. Doel is versterken van de handelsrelaties en internationale handel bevorderen.

Hanzecongres ‘Water connects’

Binnen het economisch programma van de Internationale Hanzedagen wordt op vrijdag 16 juni het Hanzecongres ‘Water connects’ gehouden. Een programma over water en economie voor ongeveer 800 deelnemers (ondernemers, onderwijsinstellingen en overheden) uit Hanzesteden in binnenland en buitenland. Het Hanzecongres is een combinatie van de IJsselmeertop (jaarlijkse bestuurlijke ontmoeting in het kader van het Deltaprogramma) en het economische bedrijvenprogramma en brengt daarmee overheid en internationaal bedrijfsleven bij elkaar.

Internationale Hanzedagen 2017

De Hanzedagen vinden in 2017 plaats in Kampen. Van 15 tot en met 18 juni is de gemeente Kampen gastheer en organisator van dit internationale vierdaagse evenement, dat elk jaar in één van de 120 Hanzesteden wordt gehouden. Onderdeel van de Hanzedagen is een economisch programma dat gericht is op het versterken van handelsrelaties tussen bedrijven onderling en tussen bedrijven en de Hanzesteden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button