Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpaginaZorg & Welzijn

Video – Regenboogvlag wappert in Zwolle bij overheidsgebouwen, winkels én veel scholen

Zwolle – Woensdag 11 oktober was het nationale Coming Out Day. De gemeente Zwolle liet, met het hijsen van de regenboogvlag, zien dat het een LHBTI vriendelijke stad wil zijn. Ook bij  veel winkeliers wapperde de regenboogvlag uitbundig. Evenals bij een aantal scholen, waaronder het Deltion College.

Bij deze  MBO school was extra aandacht voor de Coming Out Day. Zo was  homo-belangenorganisatie COC  aanwezig met een stand. Maar ook scholieren van de GSA hielden een actie.  GSA staat voor Gay Straight Alliance: een groep leerlingen die willen dat hun school veilig is voor iedereen. Of je nu homo, hetero, lesbisch, bi of in dubio bent. ‘iedereen is welkom! ‘GSA’s zijn allen op hun eigen school bezig om seksuele diversiteit en genderidentiteit onder de aandacht te brengen.

 

Waar staat de regenboogvlag voor Iedereen moet zichzelf kunnen zijn, zich geaccepteerd en (sociaal) veilig voelen. Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in hun eigen sociale kring of waar dan ook. De regenboogvlag symboliseert dit voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders. De vlaggen worden gehesen om deze boodschap gezamenlijk kracht bij te zetten. Een aanmoediging voor lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender inwoners zelf, maar ook voor alle inwoners en organisaties om zich daarvoor in te zetten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button