Nieuws uit ZwolleSportVideo NieuwsVoetbalVoorpagina

Video – PEC Zwolle wint van Feyenoord!

PEC Zwolle heeft de traditie met thuisoverwinningen op Feyenoord voortgezet. Ditmaal is Zwolle met 3-1 te sterk voor de Rotterdammers, die daardoor voor de zevende keer op rij een nederlaag moeten incasseren. ,, In de rust staat het 1-1 terwijl je drie minuten minder bent geweest. We bleven knokken en kregen vertrouwen. Ik heb genoten. Dit was een van de mooiste thuiswedstrijden in drie jaar PEC Zwolle”, vindt trainer Ron Jans.

Voorafgaand aan het duel waren velen druk in de weer om het veld sneeuwvrij te krijgen. De inspanningen waren niet voor niets, scheidsrechter Serdar Gözübüyük keurde het veld goed. Het bleek uiteindelijk niet voor niets. Na een moeizame openingsfase brak de wedstrijd na de openingstreffer van Lars Veldwijk open. De spits werd diep gestuurd door Wout Brama en rondde beheerst af met zijn linkerbeen. ,,Als ik op snelheid kom, ben ik best rap”, glunderde de spits.

Niet veel later kwam Veldwijk opnieuw oog in oog met Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer. Ditmaal redde Vermeer bekwaam. Ook Thomas Lam stuitte op de doelman van de Rotterdammers. Queensy Menig had pech toen hij, na een prima solo, zijn schot uiteen zag spatten op de buitenkant van de paal. Uit het niets kwamen de bezoekers langszij. Sven van Beek kopte raak uit een hoekschop van Jens Toornstra. In die fase had Bilal Basacikoglu de ploeg van Giovanni van Bronckhorst ook op voorsprong kunnen zetten, maar Mickey van der Hart redde bekwaam.

In de tweede helft was het opnieuw Veldwijk die Zwolle op voorsprong zette. Ditmaal kon hij doorlopen richting het Rotterdamse doel, zonder dat er een Feyenoorder hem aanviel. Na dat doelpunt bleef de ploeg van Jans de betere. Er waren kansen voor onder meer Bart Schenkeveld en Menig, maar de linksback schoot naast terwijl de linksbuiten de bal op de lat stifte. ,,Daar baalde ik wel van, ik had minstens moeten scoren”, vond Menig. In de slotfase probeerde Feyenoord het wel. Kingsley Ehizibue maakte, Veldwijk legde de bal breed, het in de counter af. Daarmee sloot Zwolle een serie van vier wedstrijden zonder overwinning af. Bovendien mocht Mark Bruintjes vlak voor tijd zijn debuut maken. ,,Een zege van het collectief”, glunderde Jans.

Komende vrijdag komt PEC Zwolle alweer in actie. Dan reist de formatie van Ron Jans af naar Den Haag voor het duel met ADO Den Haag. De aftrap in het Kyocera stadion is om 20.00 uur.

PEC Zwolle – Feyenoord 3-1 (1-1).
Toeschouwers: 12.500
Scheidsrechter: Gözübüyük
Gele kaarten: Schenkeveld, Dekker, Brama (PEC Zwolle), Basacikoglu (Feyenoord)

PEC Zwolle: Van der Hart, Marcellis, Lam, Bouy, Schenkeveld (88. Bruintjes), Brama, Dekker, Ehizibue, Marinus (61. Nijland), Menig, Veldwijk

Feyenoord: Vermeer, Nieuwkoop, Van Beek, Botteghin, Kongolo, El Ahmadi, Vejinovic (58. Elia), Vilhena, Toornstra (89. Tapia), Kuyt, Basacikoglu (79. Kramer)

15. Veldwijk 1-0
41. Van Beek 1-1