PEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Video – PEC Zwolle wint oefenduel van Heracles Almelo

Verslaggever: Evert Jan Pasman

Zwolle – PEC Zwolle heeft donderdagmiddag achter gesloten deuren een oefenwedstrijd afgewerkt tegen provinciegenoot Heracles Almelo. In het MAC3PARK stadion ging de ploeg van John van ’t Schip net als in de thuiswedstrijd eerder dit seizoen met de overwinning aan de haal.

Daar zag het halverwege nog niet naar uit. Ondanks een veldoverwicht en een viertal kansen van PEC Zwolle, waren het de bezoekers die drie minuten voor het rustsignaal de score openden. Vincent Vermeij tikte van dichtbij binnen, nadat Diederik Boer een hard schot van een meter of tien niet kon klemmen. Younes Namli had halverwege de eerste helft verzuimd zijn ploeg op een voorsprong te zetten. Zijn vrije trap werd door doelman Michael Brouwer onschadelijk gemaakt. De keeper had ook een prima reddingen in huis op twee schoten van Terell Ondaan. Tussendoor raakte Piotr Parzyszek op aangeven van Queensy Menig de buitenkant van de paal namens de Blauwvingers.

De tweede helft, waarin er bij de Zwollenaren vijf wisselspelers in de ploeg waren gekomen, begon succesvol. Een prachtige uithaal van Ondaan bleek Brouwer nu wel te machtig. Net als voor rust was PEC Zwolle beter, maar nu werd dat ook op het scorebord zichtbaar. Testspeler Isaac Christie Davies zorgde twintig minuten voor tijd voor de 2-1, nadat Zwolle op slimme wijze de buitenspelval ontliep. Heracles Almelo gaf zich niet gewonnen, drong aan, maar kwam niet tot scoren. Toch was aanvoerder Tim Breukers nog dichtbij, maar Mickey van der Hart voorkwam met puik keeperswerk de gelijkmaker. Uit de tegenaanval sloeg Zwolle andermaal toe. Ondaan zorgde voor zijn tweede doelpunt van de middag en bracht daarmee de eindstand op 3-1.

Komend weekend ligt de Eredivisie stil vanwege het interlandweekend. Op zaterdag 31 maart hervat PEC Zwolle om 18.30 uur de competitie met een thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam.

PEC Zwolle – Heracles Almelo 3-1 (0-1)