Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

VIDEO – Meander Bigband: van Grote Kerkplein Zwolle naar Central Park New York

Schoolband toert door New York en Washington D.C.

Zwolle – De scholieren van de Meander Bigband die bijna naar New York en Washington gaan, zijn zaterdagmiddag op het Grote Kerkplein uitgezwaaid door zo’n 300 toeschouwers. Het publiek was getuige van een uitzwaaiconcert met veel nieuwe nummers, speciaal gearrangeerd voor de tournee naar de USA.

Aanstaande donderdag 25 april vertrekt de Meander Bigband voor dit concerttournee
van tien dagen naar de Verenigde Staten. Ditmaal worden er concerten verzorgd in New York, Philadelphia en Washington D.C. Om de thuisblijvers een warm hart toe te dragen, gaf de schoolband zaterdagmiddag voor een uitbundig publiek een uitzwaaiconcert op het Grote Kerkplein in Zwolle.

12 concerten in Amerika

Het is niet de eerste keer dat de Meander Bigband een dergelijke concertreis maakt. Naast meerdere Europese bestemmingen heeft de band tournees gemaakt naar Boston, Shanghai en Zuid-Afrika. Het wordt zeker geen snoepreisje om tot rust te komen want er staan maar liefst twaalf concerten op het programma. Er zal worden opgetreden samen met verschillende highschoolbands en in parken, winkelcentra en op jazzfestivals.

Central Park New York

Op Koningsdag speelt de band tweemaal op Esplanada Plaza op uitnodiging van de Nederlands School in New York. Uiteraard zal het Nederlands volkslied naast ander Nederlands repertoire daar niet ontbreken. In Central Park geeft de schoolband een concert in de iconische Naumberg muziekkoepel.

Meer informatie op www.meanderbigband.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button