Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Video – Een leerzame ochtend over het houden van bijen bij De Schellerhoeve

Verslag - Michel Brinkhuis

Zwolle – Het houden van bijen is enorm populair. Bij de bijenvereniging Zwolle organiseren ze ieder jaar een cursus voor nieuwe imkers, en de editie die dit moment gaande is telt maar liefst veertien aspirant-imkers. Voor iedereen met een interesse in het houden van bijen organiseert de vereniging dit jaar ook een aantal ‘Kijkje bij de bij’-dagen. Zaterdag was de eerste. Imker Pieter Jansen vertelde aan de bezoekers die bij de Schellerhoeve een kijkje kwamen nemen trots over het vak.

Een leerzame dag voor iedere bezoeker. Zo kon er worden gekeken in een echte bijenkast, en werd het hele proces van het honing maken uitgebreid uitgelegd. Hoe de honing van deze Zwolse imker dit jaar zal smaken, dat is nog even spannend voor Jansen: deze tijd van het jaar is het moment dat de eerste honing geproefd kan worden en voor imker Jansen was dat toevallig op deze open dag. “Ik ga dadelijk een raam meenemen, en dan ga ik vanavond met een lepel ervan proeven. Hm.. Heerlijk!” , aldus de imker. Ook bezoekers konden al even proeven van de honingraten, en daar werden de vingers bij afgelikt.

Op 14 juli is de landelijke open imkerijdag, en dan kun je in heel Nederland een kijkje komen nemen bij imkers. In Zwolle, op de Schellerhoeve, dan is er veel te doen. Dan kun je de honing komen proeven, natuurlijk zien hoe het proces van de imker in z’n werk gaat en er worden kaarsen verkocht die van de was zijn gemaakt. Wil je meer weten over de Bijenvereniging Zwolle? Dan kun je kijken op http://bijenverenigingzwolle.nl.

Gerelateerde artikelen

Back to top button