Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpaginaZwolle anno Toen

Video – Herinneringen van de 80-jarige Aloys Berends aan de oorlog in Zwolle

Zwolle anno Toen #2

Zwolle – Aloys Berends was 8 jaar toen op 10 mei 1940 de oorlog uitbrak. Hij woonde in de Wipstrik. Aloys vertelt in deze  aflevering van Zwolle anno Toen over zijn herinneringen aan de oorlogstijd. Met name de verhalen over hoe je aan eten kwam komen levendig naar voren. Maar ook de houten wielerbaan bij Urbana die in de oorlog sneuvelde voor brandhout en het vissen met handgranaten.

Aloys woont niet meer in de Wipstrik maar aan de Brink in Dieze. Naast een eigen schildersbedrijf heeft hij jarenlang gewielrend en is hij ploegleider geweest. De Vuelta, de Giro en de Tour zijn geen onbekenden voor hem.  Ook nu weer is Aloys onderweg naar de start van de Giro in Italië. De welbespraakte 80-jarige geniet dus nog steeds van het leven.

 

Historische beelden en fotomateriaal met dank aan het Historisch Centrum Overijssel.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.
Back to top button