Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

VIDEO – Drostenhuis Zwolle omgetoverd tot levende kleurplaat

Zwolle – Zwolle staat in de schijnwerpers van 22 december tot en met 30 december met een bijzonder evenement: Kleur de Hanze. Het historische Drostenhuis aan de Melkmarkt in Zwolle wordt negen dagen lang omgetoverd tot een kleurrijk schouwspel met spectaculaire projecties. Het evenement is een samenwerking tussen verschillende organisaties, waaronder de regenbooggemeenschap van Zwolle, en heeft als thema: ‘Zwolle bekent kleur’. Naast de projecties is er ook een divers randprogramma.

Als je goed oplet dan zie je op het bovenste deel van de gevel telkens een nieuwe tekst. De letters van de LHBTIQ+ worden uitgelegd en nog meer. We zijn immers niet alleen een Hanzestad maar ook een Regenboogstad.

Geprojecteerde kleurplaten

De kleurplaten van het Drostenhuis zijn de afgelopen maanden ingekleurd en ingeleverd door kinderen en volwassenen. Een selectie van deze kleurplaten is op een unieke manier omgezet in digitale beelden, die vervolgens op ware grootte worden geprojecteerd op het Drostenhuis. De deelnemers kunnen dus hun eigen creatie bewonderen op dit museale pand in de binnenstad van Zwolle.

Randprogramma

Het randprogramma van Kleur de Hanze biedt voor ieder wat wils. Zo is er een ‘Hanze Rainbow kerstdiner’ in het café van ANNO en een ‘Kleurrijke Jeugddag’ voor jongeren (14-21 jaar). Tijdens het event ‘Kunst met Kleur’ maak je kennis met diverse kunstenaars uit de LHBTIQ gemeenschap. Als je je aanmeldt via ‘Kleur De Hanze’ voor de gezellige Lichtjeswandeling in Park het Engelse Werk op 27 december, krijg je bij de start van de wandeling een speciaal kleurrijk lichtje! Aan alle activiteiten van het randprogramma zijn geen kosten verbonden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button