EconomieNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

[VIDEO] Bouw de Irishof nabij IJsselhallen vandaag officieel gestart

Met een ferme slag sloeg wethouder Anker woensdagmiddag de symbolische eerste paal van het bouwproject de Irishof.

Het nieuwbouwproject van 28 stadswoningen, is gelegen in  het verlengde van de Emmastraat tegenover de IJsselhallen. Op het bouwterrein stond voorheen het pand van NOVO Verzekeringen (later Univé) en de Bloedbank. Dit is 2 jaar geleden gesloopt.

Bouwbedrijf Nijhuis uit Rijssen vertelt: ‘ We hebben het project op 21 maart in de verkoop gedaan. Mensen reageerden heel enthousiast. Vooral de goede ligging, dicht bij het centrum, de architectuur en de goede voorzieningen worden geprezen. We hebben in de korte periode dan ook al 26 van de 28 woningen verkocht.’

De verwachting is dat nog voor de bouwvak de nieuwe bewoners hun huizen kunnen betrekken.

Eén van de nieuwe bewoners is wijkwethouder van de Kamperpoot Ed Anker. Hij is er trots op te mogen gaan wonen in de nieuwe buurt. Dhr. Anker vertelt: ‘Wij, de nieuwe bewoners, zijn zogenaamde stedelijke pioniers. We gaan in een wijk wonen waar nogal wat aan de hand is. Dat plekje is super bijzonder want we zitten daar straks vlak bij de stad. Wij kijken naar  de Peperbus. Dat is voor Zwolle ontzettend belangrijk. We zitten vlak bij de historische binnenstad en  vlak bij een wijk waar van alles gaande is en de komende tijd nog van alles gaat gebeuren. Daar komen mensen op af die het leuk vinden om dat mee te maken. Voor mij geldt dat in ieder geval. Ik vind het heel gaaf om in een nieuw project te wonen.’

Bouwbedrijf Nijhuis bouwt meerdere projecten in de stad Zwolle. Zo wordt er in het voorjaar gestart met de Diezerhof I en staat ook het Schellerhart in Zwolle Zuid voor 2015 op de planning. Beide zijn grote projecten van 46 woningen elk.

Video: Wethouder Anker slaat de symbolische eerste paal van het project de Irishof. Entourage werd verzorgd door PBN Music uit Zwolle.

 

Irishof vogelvlucht
Irishof vogelvlucht

 

Wethouder Anker slaat eerste symbolische paal bouwproject de Irishof Zwolle.
Wethouder Anker slaat eerste symbolische paal bouwproject de Irishof Zwolle.

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button