Nieuws uit ZwolleProgramma'sTV KortVoorpagina

Video – Ahmed Marcouch sprak over integratie en democratie in Statenzaal Zwolle

Zwolle – Woensdag 8 maart bracht PvdA Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch een bezoek aan Zwolle. Op verzoek van de lokale PvdA fractie kwam Marcouch praten met oude en nieuwe Zwollenaren over een aantal thema’s.  Onderwerpen als integratie, inburgering, vrijheid en democratie kwamen aan bod. Bij de bijeenkomst waren onder andere vertegenwoordigsters aanwezig van de groep Bruggenbouwers van Zwolle Doet.

Marcouch is van Marokkaanse afkomst en woont sinds zijn tiende jaar in Nederland. Hij werd bekend als portefeuillehouder en stadsdeelvoorzitter van het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart en verwierf hier de bijnaam ‘Sheriff van Slotervaart’. Op 9 juni 2010 werd hij bij de Tweede Kamerverkiezingen verkozen tot parlementslid.

Tijdens de bijeenkomst vertelde hij over zijn leven in Nederland en hoe je als Nederlander met een migrantenachtergrond de politiek in kan. Een persoonlijk verhaal, onder andere over hoe hij voor het eerst ging stemmen. De bijeenkomst werd gehouden in de Statenzaal in de Diezerstraat waar nog tot 15 maart een tentoonstelling te zien is over  democratie.

 

 

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button