BinnenstadEconomieKunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Vernieuwde Blauwvingerdagen komen eraan

Centrum Zwolle wordt grootse openluchtmarkt in juli

Zwolle – De jaarlijkse Blauwvingerdagen van Zwolle staan weer voor de deur. Alle woensdagen in juli kan het publiek heerlijk snuffelen langs kramen vol vintage, retro en brocante, vinyl, boeken, huishoudelijke artikelen en hobbyartikelen. En dit jaar zijn ze vernieuwd, met extra muziek, kunst en kinderactiviteiten. Ook met natuurlijk een heerlijk drankje of hapje op de gezellige terrassen in de Zwolse binnenstad.

Het complete programma is te vinden op www.gastvrijzwolle.nl/programma/blauwvingerdagen

Eén van grootste braderieën in NL

De Blauwvingerdagen behoren tot de grootste braderieën van het land, en dit jaar is het de 48e keer dat ze gehouden worden. Jaarlijks trekken de Blauwvingerdagen op de woensdagen in juli meer dan 50.000 bezoekers uit de wijde regio en heel Nederland naar de binnenstad van Zwolle. De Blauwvingerdagen hebben overigens een zeer gevarieerd aanbod voor zowel koopjesjagers als verzamelaars en gezelligheidsdieren. Elke woensdag tussen 10.00 en 17.00 uur.

Locaties markten

De Blauwvingerdagen zijn er verspreid door de gehele binnenstad van Zwolle. Kramen van winkeliers en ambulante handelaren vind je in de Diezerstraat, op de Grote Markt, in de Luttekestraat, aan de Oude Vismarkt, het Gasthuisplein. Verder op het Eiland en aan de Thorbeckegracht. De brocantemarkt staat in haar geheel op de Melkmarkt.

Extra programmering op 10, 17, 24 en 31 juli

De Blauwvingerdagen zijn dit jaar vernieuwd. De laatste vier weken is er een heerlijk randprogramma op het Grote Kerkplein, dat het shoppen alleen nog maar gezelliger en leuker maakt. Daar wordt bijvoorbeeld een creatief bolwerk met gezellig terras ingericht van Zwolse ondernemers in vinyl, vintage kleding en meubels, illustraties, workshops, kunst, sieraden en een dj. Op het Rode Torenplein is een skateramp neergezet waar jong en oud zich flink kan uitleven.

Het programma is te vinden op gastvrijzwolle.nl/programma/blauwvingerdagen

Woensdagen 3, 10, 17, 24 en 31 juli
10:00 – 17:00 uur

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button