Carnaval 2016Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Verkeersstremming tijdens carnavalsoptocht vandaag!

Zwolle – Ook dit jaar is Zwolle omgedoopt in Sassendonk van vrijdag 5 tot en met dinsdag 9 februari. De carnavalsvereniging De Eileuvers organiseert verschillende carnavalsactiviteiten in en rondom de Zwolse binnenstad. Op zaterdag 6 februari vindt er onder andere een carnavalsact op de Nieuwe Havenbrug plaats en wordt er een (praalwagen)optocht gehouden. Het verkeer ondervindt hiervan tussen 09.30 en 18.00 uur hinder.

Carnavalsact op Nieuwe Havenbrug

Nadat de intocht van Stadsprins Kinne I en Jeugdprins Jasper heeft plaatsgevonden, volgt er een act. Om de act te kunnen uitvoeren op de Nieuwe Havenbrug wordt de brug tussen 9.30 en 12.00 uur afgesloten. Al het verkeer, met uitzondering van voetgangers, ondervinden hiervan stremming. De omleidingsroute is via de Emmawijk. Daar bevindt zich tevens een tijdelijke bushalte. Deze tijdelijke bushalte is tot 18.00 uur in gebruik. Tussen 15.30 en 18.00 uur gaat de (praalwagen)optocht uiteen en is de brug tevens afgesloten.

Carnavalsoptocht

Op de route van de carnavalsoptocht met praalwagens ondervindt het verkeer stremming. De optocht start om 14.00 uur vanaf de Wethouder Alferinkweg en gaat via de Hortensiastraat, Assendorperstraat, Sassenpoortenbrug naar de binnenstad. Op de Eekwal ter hoogte van de Nieuwe Havenbrug gaat de optocht uiteen. Hiervoor wordt de brug afgesloten voor het verkeer tussen 15.30 en 18.00 uur. De Wethouder Alferinkweg is vanaf 13.00 uur afgesloten i.v.m. het verzamelen van de carnavalswagens. Het doorgaande verkeer wordt geadviseerd de route van de optocht te mijden en te kiezen voor een andere rijroute.

OV

De stads- en streeklijnen van Syntus en Connexxion rijden een aangepaste route op de route van de carnavalsoptocht en pakken zodra mogelijk de normale route weer op.
Ter hoogte van de Eekwal rijden de stads- en streeklijnen van Syntus en Connexxion tussen 06.00 en 18.00 uur via de Emmawijk, waar een tijdelijk halte is.

Gerelateerde artikelen

Back to top button