Carnaval 2020Nieuws uit Zwolle

Verkeersstremming tijdens carnavalsoptocht

Zwolle – Ook dit jaar wordt Zwolle omgedoopt in Sassendonk! De carnavalsvereniging De Eileuvers organiseert van vrijdag 21 tot en met dinsdag 25 februari verschillende carnavalsactiviteiten in en rondom de Zwolse binnenstad. Op zaterdag 22 februari vindt er onder andere ’s ochtends een carnavalsact op de Nieuwe Havenbrug plaats en wordt er ’s middags een (praalwagen)optocht gehouden. Het verkeer ondervindt hiervan tussen 09.30 en 18.00 uur hinder.

Carnavalsact op Nieuwe Havenbrug

Na de intocht van Stadsprins Prins Willem van Bourgondië en Jeugdprins Mike II volgt er een act tot overdracht van de stadssleutel. Deze vindt plaats op de Nieuwe Havenbrug. De brug is daarom tussen 09.00 en 12.00 uur afgesloten voor al het verkeer, met uitzondering van voetgangers. De omleidingsroute is via Kamperpoortenbrug. Tussen 15.30 en 18.00 uur gaat de (praalwagen)optocht uiteen en is de Nieuwe Havenbrug weer afgesloten.

Carnavalsoptocht

Op het moment dat de carnavalsoptocht voorbij komt, kan het doorgaande verkeer niet doorrijden. De optocht start om 14.00 uur vanaf de Wethouder Alferinkweg en gaat via de Hortensiastraat, Assendorperstraat, Sassenpoortenbrug naar de binnenstad. Op de Eekwal ter hoogte van de Nieuwe Havenbrug gaat de optocht uiteen. Hiervoor wordt de brug afgesloten voor het verkeer tussen 15.30 en 18.00 uur. De Wethouder Alferinkweg is vanaf 13.00 uur afgesloten omdat de carnavalswagens hier verzameld worden.
Het doorgaande verkeer wordt geadviseerd de route van de optocht te mijden en te kiezen voor een andere rijroute.

OV

De stads- en streeklijnen van Keolis en Connexxion rijden een aangepaste route op de route van de carnavalsoptocht en pakken wanneer mogelijk de normale route weer op.
De halte Katwolderplein is de dichtstbijzijnde halte op loopafstand van de binnenstad.
Bussen met bestemming Isala rijden via de IJsselallee – Ittersumallee – Marsweg – Leo Majorlaan.

Taxistandplaats

Op vrijdag 21 februari vanaf 18.00 uur tot dinsdag 25 februari 06.00 uur is de binnenstad niet bereikbaar voor taxi’s. Voor deze avonden is er een alternatieve taxistandplaats op de Buitenkant. Voor parkeren van voertuigen nabij de binnenstad zie www.zwolle.nl/parkeren.

Aanleg ondergrondse fietsenstalling Stationsplein

In verband met de bouw van de van de ondergrondse fietsenstalling aan het Stationsplein is de rijrichting Westerlaan – Oosterlaan en vice versa. voor gemotoriseerd verkeer afgesloten. Gedurende de carnavalsoptocht moet verkeer rekening te houden met langere rijroutes en extra reistijd.

Gerelateerde artikelen

Back to top button