HardlopenSportVoorpagina

Verkeersmaatregelen tijdens De 10 mijl van Zwolle Zuid

Zwolle – Op zaterdag 16 april aanstaande vindt de zesde editie van De 10 mijl van Zwolle Zuid plaats vanaf het winkelcentrum Zwolle-Zuid. Om dit evenement in goede banen te leiden zijn verkeersmaatregelen noodzakelijk. De maatregelen zijn tussen 15.30 en 19.00 uur van kracht en hebben betrekking op de Oldeneelallee en omgeving van de IJssel. Gedurende het loopevenement zijn verkeersregelaars op diverse locaties aanwezig om wanneer mogelijk het verkeer doorgang te bieden.

Loop

De volwassen deelnemers aan de loop starten om 17.00 uur vanaf de Democratenlaan / Van der Capellenstraat in het winkelcentrum Zwolle-Zuid. Afhankelijk van de inschrijving wordt er 5 of 10 mijl gelopen. Verwachting is dat de lopers uiterlijk 19.00 uur binnen zijn. Voorafgaand aan de volwassenloop vindt de Kidsrun plaats in het winkelcentrum tussen 14.00 en 15.30 uur.

Parcours

Gestart wordt vanaf de Democratenlaan om via een oversteek Oldeneelallee naar de Nieuwe Deventerweg te gaan door de wijk naar de IJssel en langs de IJssel terug naar het winkelcentrum Zwolle-Zuid. De parkeerplaatsen aan Democratenlaan zijn buiten gebruik vanwege de start / finish-locatie. De Oldeneelallee gelegen tussen Burg. De Vos van Steenwijklaan en Nieuwe Deventerweg is hiervoor afgesloten tussen 15.30 en 19.00 uur. Voor meer informatie over het parcours vindt men op website www.10mijlzwollezuid.nl.

Autoverkeer

Op het parcours zijn verkeersmaatregelen noodzakelijk. Doorgaand en bestemmingsverkeer voor winkelcentrum Zwolle-Zuid wordt geadviseerd te rijden via de Ittersumallee – Burg. De Vos van Steenwijklaan. Via deze route blijft het winkelcentrum en de parkeergarage beschikbaar.

Fietsverkeer

Het parcours maakt onderdeel uit van de fietsroute Rondje Zwolle en is gedurende het evenement uitsluitend beschikbaar voor de lopers. Het gaat hierbij om onder andere de Schellerenkweg, Schellerdijk en Kleine Veerweg.

OV

De stadslijnen 2 en 4 van Syntus rijden een aangepaste route vanaf 15.30 uur.

Gerelateerde artikelen

Back to top button