HardlopenNieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Verkeersmaatregelen tijdens De 10 mijl van Zwolle Zuid

Zwolle – Op zaterdag 15 april vindt de 7e editie van De 10 mijl van Zwolle Zuid plaats vanaf winkelcentrum Zwolle Zuid. Om dit evenement in goede banen te leiden zijn verkeersmaatregelen noodzakelijk. De maatregelen zijn tussen 15.00 en 20.00 uur van kracht en hebben betrekking op voornamelijk de Oldeneelallee en de omgeving van de IJssel.

Gedurende het loopevenement zijn verkeersregelaars op diverse locaties aanwezig om wanneer mogelijk het verkeer doorgang te bieden.

Loop

De volwassen deelnemers aan de loop starten om 17.00 uur vanaf de Democratenlaan / Van der Capellenstraat in winkelcentrum Zwolle Zuid. Afhankelijk van de inschrijving wordt er 5 of 10 mijl gelopen. Verwachting is dat de lopers uiterlijk 19.00 uur binnen zijn.

Voorafgaand aan de volwassenloop wordt de Kidsrun tussen 14.00 en 15.30 uur gehouden in het winkelcentrum. Nieuw is de tienerloop tussen 16.00 en 17.00 uur; zij lopen een verkorte route van de volwassenloop.

Parcours

Gestart wordt vanaf Democratenlaan om via een oversteek Oldeneelallee naar Nieuwe Deventerweg – Troelstralaan te gaan om vandaaruit door de wijk naar de IJssel en langs de IJssel terug naar winkelcentrum Zwolle Zuid

De parkeerplaatsen aan Democratenlaan zijn buiten gebruik vanwege de start/finish-locatie.

De Oldeneelallee gelegen tussen Burg. De Vos van Steenwijklaan en Nieuwe Deventerweg is hiervoor afgesloten tussen 15.00 en 20.00 uur.

Kaart Zwolle Zuid

Verkeersgevolgen

Op het parcours zijn verkeersmaatregelen noodzakelijk. Dit houdt o.a. in:

Voor autoverkeer: doorgaand en bestemmingsverkeer voor winkelcentrum Zwolle Zuid wordt geadviseerd te rijden via Ittersumallee – Burg. De Vos van Steenwijklaan. Via deze route blijft het winkelcentrum en de parkeergarage beschikbaar.

Voor fietsers: het parcours maakt onderdeel uit van de fietsroute Rondje Zwolle en is gedurende het evenement uitsluitend beschikbaar voor de lopers. Het gaat hierbij om onder andere de Schellerenkweg, Schellerdijk en Kleine Veerweg.

Voor Openbaar vervoer: de stadslijnen 2 en 4 van Syntus rijden een aangepaste route vanaf 15.00 uur.

Zie voor meer informatie ook de volgende websites:

www.10mijlvanzwollezuid.nl/4-10_mijl_van_Zwolle_Zuid.html

www.zwolle.nl/bereikbaarheid

www.syntus.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button